Kuldīgas novadā izdeguši 180 hektāru, VUGD turpina dzēst degošās kūdras kaudzes (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD. Ilustratīvs attēls.
VUGD. Ilustratīvs attēls. Foto: Una Kupruka/LETA

Trešdien, 28. jūlijā, Kuldīgas novada Rendas pagastā turpinās svētdien aizdegušos kūdras kaudžu dzēšana, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola.

Kompānijas SIA "Baloži & Ko" pārstāvji pauda, ka ugunsgrēks pamatā ir nodzēsts - šobrīd notikuma vietā strādā viena VUGD autocisterna, kas mitrina silto kūdru kaudzēs, kuru uzņēmuma darbinieki ar uzņēmuma tehnikas vienībām pārcilā.

"Zaudējumus varēsim aprēķināt pēc pilnīgas ugunsgrēka likvidācijas," minēja uzņēmumā.

Kopumā izdeguši 180 hektāru, un šis ir šogad lielākais meža un purva ugunsgrēks.

Tikmēr VUGD atgādināja, ka otrdien, 27. jūlijā, notikuma vietā strādāja 13 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot četras autocisternas, kā arī bija iesaistīta objekta tehnika. Norisinājās divu kūdras kaudžu pārkraušana un laistīšanas darbi.

Līdz ar tumsas iestāšanos darbi tika pārtraukti, un naktī notikuma vietā situāciju uzraudzīja VUGD Sabiles posteņa ugunsdzēsēji glābēji un objekta darbinieki.

Kā ziņots, izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts svētdien plkst. 15.54, un dzēšanas darbos tika iesaistīt arī objekta traktortehnika un personāls, savukārt Valsts meža dienests dzēšanai piesaistīja arī Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku helikopteru.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu