Noslēgta izmeklēšana par sutenerismu "džentlmeņu klubā" Rīgā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jau ziņots, ka 2019. gada oktobrī Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes amatpersonas aizdomās par sutenerismu kādā Rīgas "džentlmeņu klubā – bārā" aizturēja piecas personas. Mērķtiecīgi strādājot un iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, kriminālprocesā ir pabeigta izmeklēšana un pagājušonedēļ tas nosūtīts prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, informē Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

2019. gada 28. oktobrī Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas amatpersonas, veicot speciālās izmeklēšanas darbības, par sutenerismu kādā Rīgas "džentlmeņu klubā – bārā" aizturēja piecu personu grupu – trīs īpašniekus un divus administratorus. Minētās personas ilgstošā laika posmā piedāvājušas prostitūtu pakalpojumus turīgiem ārvalstu pilsoņiem. Iepriekš šīs personas nav sodītas.

Noskaidrots, ka konkrētajā klubā nelegālās darbības tika organizētas gan izklaides vietas iekštelpās, gan arī pēc pasūtījuma, dodoties klientam līdzi citviet. Izklaides vieta nebija pieejama ikvienam apmeklētājam, tajā varēja iekļūt tikai ar kluba biedru sniegtajiem ieteikumiem un izejot stingu pārbaudi jeb "face control".

Likumsargi kriminālprocesa ietvaros veica sešas sankcionētās kratīšanas dažādās vietās Rīgas reģionā – klubā, personu dzīvesvietās un automašīnās. Kratīšanu laikā tika izņemti priekšmeti un dokumenti, kam ir pierādījumu nozīme kriminālprocesā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 165. panta trešās daļas, proti, par tādas personas izmantošanu iedzīvošanās nolūkā, kura nodarbojas ar prostitūciju, ja tas izdarīts organizētā grupā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Trim no aizturētajiem vīriešiem tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu savukārt pārējiem – drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Kriminālprocesa ietvaros ir uzlikts arests aizdomās turēto personu naudai par kopējā summu vairāk nekā 10 000 eiro.

Šā gada 21. jūlijā, iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes amatpersonas kriminālprocesā pabeidza izmeklēšanu, un lietu nosūtīja Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu