Ar 1. augustu daudzviet Latvijā mainīsies satiksmes autobusu attiešanas laiki, vairāki reisi tiks slēgti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Annie Spratt/Unsplash

Jau nedēļas nogalē, no 1. augusta, Latvijā mainīsies satiksmes autobusu attiešanas laiki, turklāt vairāki reisi tiks atcelti pavisam, vēsta raidījums "900 sekundes".

Izmaiņas autobusa maršutos skars visu Latviju, tikai ne Vidzemi. "Izmaiņas ir saistītas ar sabiedriskā transporta sistēmas nākotnes koncepciju," norāda Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāvis Gusts Ašmanis.

Notiks autobusu nomaiņa, tiks domāts par pasažieru komfortu un autobusos būs pieejams Wi-Fi, tomēr, lai saglabātu pieejamas biļešu cenas, ir jādomā par efektīvu maršutu plānošanu.

"Gaidām jaunus autobusus ar jaunām kvalitātes prasībām, kas cels kvalitāti un cerams piesaistīs pasažierus un pēc tam sekos jauni elektrovilcieni," norāda ATD pārstāvis.

Tiks slēgti atsevišķi reisi maršrutos Liepāja-Nīca-Otaņķi, Liepāja-Vērgale, Liepāja-Dunalka, Aizpute-Cīrava, Vaiņode-Priekule-Krote-Tadaiķi, Liepāja-Durbe-Vecpils, Liepāja-Bārta-Rucava, Liepāja-Jūrmalciems, Liepāja-Otaņķi-Nīcas centrs, Liepāja-Ziemupe, Liepāja-Nīca un Rīga-Liepāja.

Jaunus reisus atklās maršrutos Aizpute-Kazdanga-Cildi, Rīga-Liepāja un Rīga-Kuldīga-Pāvilosta.

Tāpat autobusa maršruts Vaiņode-Priekule-Aizvīķi tiks saīsināts - maršruta nosaukums turpmāk būs Priekule-Aizvīķi, līdz Aizputei tiks saīsināts arī maršruts Rīga-Aizpute-Liepāja, bet Rīga-Vaiņode-Liepāja tiks saīsināts līdz Priekulei.

Vienlaikus tiks slēgts maršruts Rīga-Kuldīga-Liepāja, jo jo pasažieri pārsvarā brauc maršruta posmā no Liepājas līdz Kuldīgai (un otrādi). Tā vietā tiks atklāts jauns maršruts Liepāja-Kuldīga.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu