FOTO ⟩ Latvijas 3x3 basketbolisti uzvar pusfinālā un cīnīsies par olimpisko zeltu (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas 3x3 basketbolisti olimpisko spēļu pusfinālā apspēlēja Beļģijas komandu un cīņā par olimpisko zeltu tiksies ar Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu.

Latvija ar 21:8 sagrāva Beļģiju.

Maču ar bumbu iesāka beļģi, divpunktu metienu realizējot Tibo Fervortam. Uz to Lasmanis atbildēja ar caurgājienu, gūtu grozu ar sodu un iemestu soda metienu - 2:2.

Trīspunktu metienu trāpīja Krūmiņš - 4:3, bet pretinieki pārkāpa triju sekunžu noteikumu soda laukumā. Miezis iemeta viena punkta metienu, bet Lasmanis ar soda metieniem panāca 7:4. Tomēr pēc divām ar pusi spēlētām minūtēm Miezis Latvijai saņēma jau piekto piezīmi.

Pēc garas spēles epizodes Miezis ierāvās zem groza un panāca 9:5, vēlāk pārsvaru Latvijas izlasei saglabājot triju līdz piecu punktu robežās.

Pēc Čavara piespēles zem groza Lasmanim tika panākta vadība ar 13:7. Ilgāku laiku pēc tam rezultāts uz tablo "iestrēga", to pēc caurgājiena izkustinot Miezim - 14:7.

Beļģiem, kuri tomēr pirmie sasniedza sešu personisko piezīmju robežu, nesekmējās tālmetieni, bet Lasmanis ar divu punktu metienu panāca 16:8.

Miezis guva grozu ar sodu un iemeta divus soda metienus, bet divas minūtes un 12 sekundes pirms mača laika beigām spēle beidzās ar Lasmaņa tālmetienu - 21:8.

Otrā pusfinālā Serbija ar pārsteidzoši lielu rezultātu 10:21 atzina Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas pārākumu.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālā otrdien Latvija pieveica Japānu ar 21:18.

Par spēles rezultatīvāko basketbolistu ar deviņiem punktiem kļuva Krūmiņš, septiņi punkti Lasmanim, četri - Miezim, kuram arī piecas rezultatīvas piespēles un trīs atlēkušās bumbas, kamēr Čavaram šoreiz viens gūtais punkts.

Japānai astoņus punktus guva Tominaga, kurš arī trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Pieci punkti Rjuto Jasuokam, četri - Braunam.

Grupu turnīrā latvieši ar 21:14 uzvarēja Poliju, ar 20:21 atzina Beļģijas pārākumu, ar 18:17 uzvarēja Ķīnu un ar 21:18 - Japānu, ar 16:22 piekāpās Serbijai un ar 15:19 - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) vienībai, bet uzvarēja Nīderlandi ar 22:18.

Tikmēr beļģi pēc uzvaras pirmajā cīņā pret Latviju ar 16:18 zaudēja Japānai, ar 21:16 pieveica OKR komandu, ar 14:21 piekāpās Serbijai un ar 20:21 - Ķīnai, bet pagarinājumā ar 18:17 pārspēja Nīderlandi un ar 16:14 - Poliju.

Kamēr Latvija otrdien aizvadīja ceturtdaļfinālu, Beļģijas basketbolisti kā otro vietu grupā ieņēmušie atpūtās.

Grupu turnīru ar nevainojumu bilanci - septiņām uzvarām septiņās spēlēs - noslēdza Serbija, bet pa četriem panākumiem bija Beļģijai, Latvijai, Nīderlandei, pēc papildrādītājiem komandām ieņemot vietas šādā secībā. Tālāk ar trīs uzvarām sekoja OKR komanda, bet pa diviem uzvarētiem mačiem bija Japānai, Polijai un Ķīnai, pēdējām divām komandām paliekot ārpus "play--off" dalībnieču pulkā.

Turnīrs noslēgsies trešdien.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu