Igaunijā sievietei par automašīnas pārkrāsošanu Krievijas ceļu policijas krāsās ierosināta krimināllieta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vēloties atšķirties uz pārējās sabiedrības fona, daudzi cilvēki ir gatavi veikt pārgalvīgas un nereti pat neatļautas lietas. Piemēram, Igaunijas galvaspilsētas Tallinas ielās nesen bija izbraucis pēc Krievijas Ceļu policijas automašīnu parauga aplīmēts BMW universālis un, lai gan baltais auto izskatās diezgan eleganti, Igaunijas policija joku ar savdabīgo tūningu nesaprata, bet mašīnas vadītājai tagad draud pamatīgas nepatikšanas. 

Caur ierakstu TikTok tīklā plašu atpazīstamību guvušais BMW 525d Tallinas Ceļu policistu redzeslokā nonāca naktī uz 24.jūliju ap plkst.1:00 Mustamē apkaimē.  

"Patruļa apturēja automašīnu BMW, kas atgādināja ārvalstu Ceļu policijas automašīnu, kuru vadīja 23 gadus veca sieviete, Igaunijas Republikas pilsone," policijas preses sekretāra Kristjana Luka teikto citē Igaunijas tīmekļa vietne Postimees.ru.

@ecarsofficial

😎👮 #bmw#топ#рек#police.

♬ original sound - P4!N

Likums aizliedz privātpersonām savu automašīnu ārējā noformējumā izmantot drošības dienestu transportlīdzekļu krāsu shēmas, turklāt tas attiecas ne tikai uz Igaunijas policijas, glābēju vai ātrās palīdzības automašīnu krāsu shēmām. Prasība attiecas arī uz citu valstu operatīvo transportlīdzekļu ārējām atšķirības pazīmēm, skaidroja Luks.

"Tādējādi saistībā ar notikušo ierosināta lieta saskaņā ar Kriminālkodeksa 426. punktu, kas attiecas uz operatīvā transporta marķējuma nelikumīgu izmantošanu," piebilda Luks.

Jaunajai sievietei var tikt piespriests 1200 eiro sods vai pat apcietinājums.

Foto: Facebook
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu