FOTO ⟩ Latvijai olimpiskais zelts! 3x3 basketbolisti trillerī uzvar Krievijas Olimpiskās komitejas komandu (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas 3x3 basketbolisti olimpisko spēļu finālā pret Krievijas Olimpiskās komitejas komandu (OKR) izcīnīja uzvaru un zelta medaļu.

Latvija pārspēja OKR komandu ar 21:18.

Latvijas basketbolisti zelta medaļas izcīnīja, spītējot tam, ka daļu no mača nevarēja aizvadīt kājas savainojumu guvušais Krūmiņš.

Jau pirmajā uzbrukumā pretiniekus vadībā izvirzīja Iļja Karpenkovs, bet Čavars ātri atbildēja (1:1). Ar tālmetienu atbildēja Aleksandrs Zujevs, taču turpinājumā Krūmiņš realizēja vienu no diviem "sodiņiem" (2:3).

Kirils Pliskovs iemeta tālmetienu, bet Krūmiņš guva punktu pēc caurgājiena (3:5). Trešās minūtes sākumā pēc Staņislava Šarova metiena OKR komandas pārsvars pieauga līdz trīs punktiem, bet nedaudz vēlāk abas komandas apmainījās caurgājieniem, Latvijai punktu gūstot Lasmanim (4:7).

Pisklova precīzais tālmetiens vēl vairāk attālināja krievus rezultātā, bet turpinājumā Lasmanis un Miezis ar diviem sekmīgiem uzbrukumiem samazināja OKR pārsvaru (6:9). Pēc diviem abu komandu precīziem soda metieniem izlases atkal šķīra trīs punkti (7:10), Latvijas rindās izceļoties Lasmanim.

Precīzs "sodiņš" arī krieviem, bet Mieža tālmetiens un vēlāk arī piespēle precīzi metušajam Lasmanim ļāva panākt jau 10:11. Uz Pisklova precīzo metienu atbildēja Lasmanis, bet Karpenkovs atjaunoja divu punktu pārsvaru pretiniekiem (13:11).

Komandas gandrīz minūti neguva punktus līdz trīs minūtes un 44 sekundes pirms mača pamatlaika beigām Lasmanis bija nekļūdīgs aiz perimetra - 13:13. Mieža metiens no no groza apakšas nedaudz vēlāk deva Latvijai vadību ar 14:13.

Pēc pretinieku diviem soda metieniem priekšā jau atkal OKR komanda, taču ne uz ilgu laiku, jo pēc caurgājiena nekļūdīgs bija Čavars un vēlāk Lasmanis no apakšas panāca 16:15. Ātra atbilde no pretiniekiem un rezultāts atkal neizšķirts.

Divas minūtes pirms beigām Karpenkovs ar svarīgu grozu iedeva vadību pretiniekiem (17:16), taču tālmetienu realizēja Miezis - 18:17 Latvijas izlases labā. Tuvojoties priekšpēdējās minūtes beigām, abas komandas apmainījās punktiem. Latvijai izcēlās Miezis, kurš aizlauzās līdz groza apakšai (19:18).

Titula nodrošināšanai bija nepieciešams viens tālmetiens, Miezim 54 sekundes pirms beigām to nerealizējot. Vēlāk neprecīzs bija arī Čavars, tādējādi neizdevās pietuvoties uzvarai.

28 sekundes pirms spēles beigām Lasmanis iemeta tālmetienu un atnesa Latvijai čempiontitulu - 21:18.

Pretinieki bija spēkos ļoti līdzīgi, ko atspoguļo arī metienu precizitāte. Viena punkta metienos Latvijai 65% iemestu metienu jeb 11 no 17 metieniem, kamēr OKR vienībai - 67% (8/12). Divpunktu metienos nedaudz labāka bija Latvija ar 31% (4/13) pret 25% (3/12) pretiniekiem. Arī soda metienus vairāk un precīzāk izpildīja sudraba medaļnieki, realizējot 80% (4/5) metienu, kamēr Latvija - 67% (2/3).

Rezultatīvu piespēļu vairāk bija OKR komandai (5:3), tāpat atlēkušo bumbu (15:13), bet arī kļūdu (8:2). Savukārt Latvija sakrāja astoņas personiskās piezīmes pret OKR vienības četrām.

Individuāli par fināla rezultatīvāko spēlētāju ar desmit punktiem kļuva Lasmanis. Septiņi punkti un pa trim rezultatīvām piespēlēm un atlēkušajām bumbām Miezim, pa diviem punktiem - Krūmiņam un Čavaram, kura kontā arī septiņas atlēkušās bumbas.

Pretinieku rindās septiņus punktus un trīs atlēkušās bumbas sakrāja Karpenkovs, bet sešus punktus - Pisklovs.

Cīņā par trešo vietu turnīra galvenā favorīte Serbija, kas pusfinālā ar 10:21 atzina OKR komandas pārākumu, ar 21:10 sagrāva Beļģiju.

Jau ziņots, ka pusfinālā trešdien Latvija ar 21:8 sagrāva Beļģiju.

Par rezultatīvāko Latvijas izlasē ar deviņiem punktiem kļuva Lasmanis, kuram arī sešas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles. Miezis guva septiņus punktus, kā arī pa divām reizēm rezultatīvi piespēlēja un izcīnīja atlēkušo bumbu, Krūmiņš - četrus, bet Čavars palīdzēja ar vienu gūtu punktu, divām rezultatīvām piespēlēm un trim atlēkušajām bumbām.

Beļģiem rezultatīvākais ar pieciem gūtiem punktiem bija Fervorts.

Ceturtdaļfinālā otrdien Latvija pieveica Japānu ar 21:18, bet OKR komanda ar 21:19 apspēlēja Nīderlandi.

Grupu turnīrā latvieši ar 21:14 uzvarēja Poliju, ar 20:21 atzina Beļģijas pārākumu, ar 18:17 uzvarēja Ķīnu un ar 21:18 - Japānu, ar 16:22 piekāpās Serbijai un ar 15:19 - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) vienībai, bet uzvarēja Nīderlandi ar 22:18.

Savukārt OKR vienība grupā ar 21:13 sagrāva Ķīnu, ar 15:18 zaudēja Nīderlandei, ar 16:21 - Beļģijai un Polijai, ar 19:16 pārspēja Japānu un ar 19:15 - Latviju, Serbijai zaudējot ar 10:21.

Grupu turnīru ar nevainojumu bilanci - septiņām uzvarām septiņās spēlēs - noslēdza Serbija, bet pa četriem panākumiem bija Beļģijai, Latvijai, Nīderlandei, pēc papildrādītājiem komandām ieņemot vietas šādā secībā. Tālāk ar trīs uzvarām sekoja OKR komanda, bet pa diviem uzvarētiem mačiem bija Japānai, Polijai un Ķīnai, pēdējām divām komandām paliekot ārpus "play--off" dalībnieču pulkā.

Turnīrs noslēgsies trešdien.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu