Indra Salceviča: "Mēs it kā dzīvojam izglītotā sabiedrībā, bet tai pašā laikā esam kaut kādā kolhoza disenē." (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Blogere Indra Salceviča vietnē "Instagram" dalījās pārdomās par komunikāciju, cilvēku viedokļiem un to atstātajām sekām mūsdienu sabiedrībā.

Vietnē "Instagram" Indra Salceviča publicēja fotogrāfiju, kurai klāt pievienoja savas pārdomas par mūsdienu cilvēkiem un viņu vienmēr esošajiem viedokļiem. 

"Novērojums. Tev nevar būt viedoklis! Manuprāt, cilvēku savstarpējās komunikācijas prasmes ar katru dienu kļūst primitīvākas, turklāt arī verbāli agresīvākas.

Visiem it kā ir tiesības uz viedokli, bet tai pat laikā nav.

Jo, viedoklim izskanot un kādai grupai, kas ar tevi nav uz viena viļņa, to sadzirdot, dzimst no mušas par ziloni stāsts. Man šķiet, ka tolerances trūkums ir ne tikai attieksmē pret cilvēku saistībā ar cilvēka vizuālo neatbilstību kaut kādiem mistiskajiem standartiem, bet arī elementāri ir zudusi spēja pieņemt cita viedokli kā viedokli, un nevis šo kāda izklāstīto viedokli dalīt pareizajos un nepareizajos.

Dzīvesstilu pieņemt kā izvēli un nevis visu laiku nosodīt utt.

Mēs it kā dzīvojam izglītotā sabiedrībā, bet tai pašā laikā esam kaut kādā kolhoza disenē, kur bez zobu izsišanas disene nav notikusi. Šis ir tikai mans novērojums par ziņām un procesiem, kas notiek sabiedrībā un par informācijas telpā aktuālo (lasīt – pilnīgi nesvarīgo) jautājumu akumulāciju un reakcijām.

Man sāk šķist, ka komunikācijas kurss būs jāievieš jau pamatskolā un jāmāca izteikt viedokli tā, lai tas nevienu neaizskar, apiet riņķī un, galu galā, nesaproti, kur viedoklim ir mugurkauls," rakstīja Salceviča. 

Komentāros ļaudis izteica savas domas par izlasīto un dalījās ar saviem piemēriem.

"Man šķiet, jau tā kā būtu laiks ieviest skolā tādu atsevišķu priekšmetu kā komunikācija internetā. Vai vienkārši komunikācija. Kaut vai katru dienu teikt - tas, ko tu saki par citiem, patiesībā ir par tevi pašu!", "Kaut kur lasīju, ka pret citādu, atšķirīgu viedokli apvainoties (justies aizskarti) drīkst tikai bērni. Bērniem tas esot normāli. Pieaugušajiem nē. Protams, nozīme jau noteikti ir arī tam, kā Tu savu viedokli pasaki. Latvijā ar šo ir problēmas," sacīja komentētāji.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu