Lietuva jaunu ierobežojumu noteikšanu piesaista 300 aizņemtu gultasvietu robežai slimnīcās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lēmums par turpmākiem ierobežojumiem jaunā koronavīrusa izplatības dēļ Lietuvā tiks pieņemts saistībā ar konkrētu rādītāju - 300 aizņemtām Covid-19 pacientu gultasvietām slimnīcās, teikts trešdien pieņemtajā valdības protokola lēmumā par tālāku pandēmijas kontroli.

Pašlaik Lietuvas slimnīcās ārstējas 118 Covid-19 pacienti.

Kā, iepazīstinot ar šā lēmuma projektu, skaidrojis veselības ministrs Arūns Duļķis, tā mērķis ir "koordinēt un fiksēt" pandēmijas kontrolei nepieciešamos soļus.

"Skaidri jāpasaka, ka tas nebūs nekāds modinātājzvans, precīzs pulkstenis vai X diena - tas ir indikators, brīdis, uz kuru mēs acīmredzami virzāmies," viņš norādījis.

Premjerministre Ingrīda Šimonīte savukārt izteikusies, ka priekšlikums ierobežojumus noteikt tikai pēc 300 gultasvietu robežas pārsniegšanas "nav īsti korekts", un paudusi viedokli, ka ierobežojumi jānosaka, jau tuvojoties minētajai robežai.

Ministru kabineta pieņemtajā lēmumā paredzēts, ka, tuvojoties šai robežai, tās nodarbes, kurās nepieciešami tieši kontakti starp cilvēkiem, ar dažiem izņēmumiem tiktu atļautas vienīgi tā dēvēto iespēju pasu īpašniekiem, kas vakcinējušies, pārslimojuši Covid-19 vai var uzrādīt negatīvu jaunā koronavīrusa testa rezultātu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu