"Džeki pirms spēles bija uzčurājuši uz rokām." Latvijas 3x3 basketbolistu spilgtākās "pērles" no olimpiskajām spēlēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbolisti
Latvijas 3x3 basketbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas 3x3 basketbolisti ne tikai triumfēja olimpisko spēļu turnīrā, bet arī priecēja skatītājus ar spilgtām "pērlēm" pēcspēļu intervijās. Turpinājumā dažas no tām.

Pēc olimpiskās debijas pret Poliju komandas kapteinis Agnis Čavars raksturoja pirmās sajūtas: "Pavisam citas emocijas. Es domāju, ka vakardienas [atklāšanas] ceremonija mums iedeva to spērienu dupsīšiem, ko mums vajadzēja."

Pirmajā spēlē pret Japānu mūsu puišu pretiniekiem bija ļoti laba tālmetienu precizitāte. Pārsteigumu neslēpa arī Latvijas basketbolisti Agnis Čavars un Nauris Miezis.

"Ja mums kādu spēli šitā kritīs, mūs neviens neapturēs. Tas bija kreizī no vienas kājas trijniekus liek," sacīja Čavars.

"Džeki pirms spēles bija uzčurājuši uz rokām," piebilda Miezis.

Pēc tam, kad Edgara Krūmiņa rezultativitāte sekmēja Latvijas uzvaru ceturtdaļfināla mačā pret Japānu, savu komandas biedru aizstāvēt metās Čavars: "Lai man tikai kāds uzraksta kādu sliktu komentāru par Krūmiņu. Viņš atrausies "bietē"! Kā var šitā nokapāt?!"

Ar turnīra, iespējams, spilgtāko citātu Miezis nāca klajā pēc apakšgrupas fāzes mača pret Krievijas Olimpiskās komitejas komandu. Šajā mačā mūsu puišiem pagalam nekrita tālmetieni un Miezis pēc mača centās skaidrot, kāpēc tā: "Nezinu. Brokastīs jāēd vairāk olas. Nav pautu - nevaram ielikt savus metienus."

Pēc uzvaras pusfinālā pār Beļģijas izlasi savus komandas biedrus Kārli Paulu Lasmani un Nauri Miezi par izturību slavēja Agnis Čavars: "Es gandrīz nosprāgu. Kur šie divi džeki ņem enerģiju, es tiešām nezinu. Viņi ir tādi aparāti." 

Miezis pēc pusfināla mača knapi valdīja emocijas, bet intervijas nobeigumā arī viņš spēja pajokot: "Tās beļģu vafeles bija dikti saldas."

Latvija finālā uzveica Krievijas Olimpiskās komitejas komandu, uzvaras tālmetienu realizējot Kārlim Paulam Lasmanim. Aicināts noraksturot savas dzīves, visticamāk, svarīgāko metienu, Kārlis atbildēja īsi un kodolīgi: "Parasts treniņa metiens."

3x3 basketbola komandas puiši turnīra gaitā līdzjutējus "baroja" ar spilgtām emocijām gan laukumā, gan ārpus tā. Mūsu zelta medaļniekus Rīgas lidostā būs iespējams sagaidīt piektdien, 30. jūlijā, plkst. 17:20 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu