"Bijām kā liela ģimene." 3x3 basketbola komandas treneris par olimpiskajām spēlēm un sagatavošanos tām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Dāvis Feikners, Raimonds Feldmanis, Edgars Krūmiņš, Agnis Čavars
Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Dāvis Feikners, Raimonds Feldmanis, Edgars Krūmiņš, Agnis Čavars Foto: Juris Lisovs/TVNET

Latvijas 3x3 basketbola izlases treneris Raimonds Feldmanis sarunā ar ziņu aģentūru LETA izcēla komandas saliedētību.

Latvijas 3x3 basketbola komanda ar Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā trešdien Tokijā kļuva par vēsturē pirmo čempioni 3x3 basketbolā vīriešiem, finālmačā ar rezultātu 21:18 pārspējot Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandu.

Ceturtdien, atceroties fināla mirkļus, Feldmanis atzina, ka uzdevums bija spēlēt agresīvi aizsardzībā, tāpēc ātri sanāca iekrāt piezīmes.

"Noteikti negribējām būt mīnusos, tāpēc spēle nesākās tā, kā gribētu. Zināju, ka ar savu spēli varam noķert sajūtu un tikt atpakaļ ritmā. Ticēju, ka varam uzvarēt šo spēli. Kad Edgars guva traumu, sapratu, ka pārējā komanda izspiedīs no sevis maksimumu, jo viņi 4-5 gadus gājuši uz šo mērķi, tāpēc četras minūtes ir tikai nieks. Viņi ar visādām viltībām centās pavilkt laiku, lai varētu atpūsties," fināla spožākās epizodes atcerējās Feldmanis.

3x3 basketbolā treneri spēles laikā nedrīkst būt kopā ar komandu un dot pavēles. Tāpēc, paliekot bez Krūmiņa palīdzības, vajadzēja paļauties uz basketbolistu spēju pašiem organizēt spēli.

"Pārdzīvoju kopā ar viņiem. Puiši zināja savu mērķi un zināja, kā spēlēt. Bija A un B plāns, es tur neko nevarēju izdarīt. Tikai kā skatītājs varēju pārdzīvot. Ļoti grūti šādās situācijās," komentēja Feldmanis.

Bez spēlētājiem un Feldmaņa komandā bija arī fiziskās sagatavotības treneris Dāvis Feikners un fizioterapeits Oskars Urbanovičs.

"Abi divi sarūpēja puišiem labākos apstākļus, lai viņi pēc iespējas ātrāk varētu atjaunoties pēc spēlēm. Bez viņiem nebūtu tāda rezultāta, viņi ieguldīja lielu artavu. Tokijā bijām kā liela ģimene septiņu cilvēku sastāvā," Urbanoviča un Feiknera darbu lielīja Feldmanis.

Daudz darba olimpiskās ceļazīmes izcīnīšanā deva arī komandas piektais spēlētājs Artūrs Strēlnieks un B izlase.

"Esam kā liela ģimene. Gribu pateikties arī Strēlniekam un B komandai, kuri arī spēlēja lomu izcīnītajās medaļās. Puiši ņēma atvaļinājumus, pat bezalgas atvaļinājumus, lai varētu mums palīdzēt treniņnometnē Spānijā. Viņi simulēja pretinieku spēli un ziedojās priekš A komandas, lai labāk sagatavotu izlasi olimpiskajām spēlēm. Rezultāts ir redzams," skaidroja Feldmanis.

Latvijas izlase atgriezīsies mājās piektdien, bet turpinājumā būs vismaz nedēļu ilga atpūta, lai pēc tam sāktu gatavoties nākamajiem turnīriem.

"Lai būtu svaigāki, atsāksim ar maziem treniņiem, nevis uzreiz 9-10 reizes nedēļā. Pēc tam seko jau trīs Pasaules tūres posmi un viens "Challenger"," par tuvākajiem plāniem teica Feldmanis.

Pagaidām nav zināms, cik nopietns ir Krūmiņa savainojums, bet trešdien pirmie novērojumi liecināja, ka viņam varētu būt ieplīsis apakšstilba kauls.

"Komandā ir Artūrs Strēlnieks, kurš vienmēr ir gatavs un veiksmīgi iekļaujas sastāvā. Ar viņu sastāvā mainās spēles rokraksts, bet ne spēles kvalitāte, tāpēc varēsim noturēt to pašu līmeni," teica Feldmanis.

Tāpat izlases treneris atzina, ka joprojām nav norimušās emocijas pēc vakar izcīnītā zelta un brīžiem tikai apsveikumu jūra klātienē un attālināti atgādinot par nozīmīgo panākumu.

"Visu laiku kāds prasa iekniebt, lai apjaustu, ka ir izcīnīta olimpiskā zelta medaļa. Šorīt jau trīs reizes iekniebu, sakot, "tu zini, ka esi olimpiskais čempions". Nevar pagaidām to aptvert," atzina Feldmanis.

Latvijas komanda mājās ieradīsies piektdien plkst.17.20 ar reisu Helsinki - Rīga. Reisa numurs AY1075.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu