Ārsts par dziedātājas MakSim veselības stāvokli: Atveseļošanās var ilgt vairākus gadus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
MakSim
MakSim Foto: Foto: kozhevnikova_photo

Iepriekš plašsaziņas līdzekļos parādījās ziņas, ka dziedātāja MakSim pamodusies no mākslīgas komas. Šo informāciju apstiprināja māksliniecei tuvu stāvoša persona režisore Margarita Sokolova. Tomēr nu MakSim atkārtoti ievietota mākslīgajā komā, vēsta Krievijas mediji.

Bija nepieciešams dziedātāju atgriezt medikamentu izraisītajā komā, lai ķermenis varētu atpūsties. Šo ārstēšanas metodi ārsti izmantos vēl kādu laiku. Režisore Margarita Sokolova nezina, vai dziedātāja pati ir spējīga parunāt, jo sazinās tikai ar ārstiem.

"Situācija jebkurā gadījumā joprojām ir sarežģīta," Sokolova sacīja Krievijas žurnālistiem.

Šobrīd dziedātājas veselības stāvoklis ir nestabils, taču, ja MakSim jūtas vairāk vai mazāk normāli, tad viņa tiek izņemta no mākslīgi izraisītās komas. Kad ārsti redz, ka ķermenim nepieciešama atpūta, tad dziedātāja atkal tiek iegremdēta zāļu izraisītā miegā.

Anesteziologs-reanimatologs Ļevs Nikolajevs apliecināja, ka medicīniskā koma palīdz māksliniecei neatkarīgi no tā, cik ilgi viņa tajā uzturas.

"Medicīniskā koma nekādā veidā nekaitē veselībai. Tā ir anestēzija. Tā ir nepieciešama, lai smadzenes varētu nedaudz atpūsties un lai tās tiktu saglabātas veselas," sacīja Nikolajevs.

Ārsts paskaidroja, ka MakSim var atlabt, bet viņai būs nepieciešama ļoti ilga rehabilitācija. "Ir nepieciešams atjaunot plaušas. Runājot par laiku, var būt dažādi: atveseļošanās var ilgt no sešiem mēnešiem līdz pat vairākiem gadiem," secināja Nikolajevs.

Atgādinām, ka dziedātāja MakSim 12. jūnijā tika hospitalizēta ar smagu pneimoniju. Pēc nedēļas viņa tika ievietota mākslīgā komā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu