Rīgā norisināsies pasaules čempionāts dažādās skriešanas disciplīnās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas pilsēta
Rīgas pilsēta Foto: Grisha Bruev/shutterstock.com

Rīgā 2023.gadā notiks pirmais pasaules čempionāts dažādās skriešanas discpilīnās, vēsta Pasaules vieglatlētikas savienība.

Pieteikumu Pasaules vieglatlētikas savienības konkursam par iespēju pasaules čempionātu skriešanā 2023. gadā rīkot Rīgā iesniedza "Rimi" Rīgas maratona komanda, sadarbojoties ar Latvijas Vieglatlētikas savienību, Rīgas domi, Izglītības un zinātnes ministriju, kā arī Ārlietu ministriju.

Kopumā konkursā bija pieteikušās 13 pilsētas, bet pēdējā kārtā tika izvērtēti 15 pilsētu pieteikumi.

Zināms, ka pirmais pasaules čempionāts skriešanā Rīgā apvienos līdz šim notikušo pasaules pusmaratona čempionātu, jaunizveidoto pasaules čempionātu piecu kilometru distancē, kā arī masu sacensības, tādējādi pulcējot gan pasaules elites skrējējus, gan skriešanas entuziastus no visas pasaules.

Pasaules vieglatlētikas savienība plāno, ka jaunais pasākums kļūs par nedēļu ilgu sporta festivālu, kurā līdzās sacensībām norisināsies arī dažādi skriešanas pasākumi pilsētas parkos, starptautiska konference, veselības un sporta izstādes un kursi.

"Vēlamies, lai 2023. gada pasaules čempionāts kalpo kā nozīmīgs solis skriešanas un vieglatlētikas popularizēšanā, iedvesmo jauno paaudzi, un ļauj Rīgai gozēties uz pasaules skriešanas skatuves. Pasaules čempionāts, kas jaunajā formātā Rīgā norisināsies pirmoreiz, ilgtermiņā vēl vairāk nostiprinās Rīgas vietu vadošo starptautisko skriešanas notikumu apritē," pauda pasaules čempionāta skriešanā Rīgā organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis uzteica organizatoru spēju parādīt, ka Rīga pasaules mērogā spēj "prasmīgi rīkot nozīmīgus pasaules sporta un kultūras notikumus".

Pasaules čempionāts skriešanā Rīgā norisināsies 2023. gada septembra beigās vai oktobra sākumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu