Trešo valstu vakcinācijas sertifikātu pārbaude NVD prasa vairākas nedēļas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls.
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai trešajās valstīs – ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas – pret Covid-19 veiktās vakcinācijas apliecinājumus pārbaudītu un izsniegtu Covid-19 sertifikātu Latvijā, nākas gaidīt divas līdz četras nedēļas, vēsta LTV Ziņu dienests. 

Trešajās valstīs Covid-19 vakcīnu saņēmušie Latvijā var pieteikties uz Covid-19 sertifikātu, izpildot noteiktu procedūru. Proti, Nacionālajā veselības dienestā (NVD) jāiesniedz vakcinācijas apliecinājuma oriģināls, kuru dienests izvērtē un salīdzina ar katras valsts apliecinājuma paraugu. Pēc tam dati nonāk e-veselībā, kas savukārt nodrošina iedzīvotājiem iespēju iegūt Covid-19 sertifikātu.

NVD pārstāve Evija Štālberga intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja, ka līdz šim dienestā saņemti aptuveni 500 iesniegumi. Tas dienestam ir diezgan liels skaits.

Saskaņā ar noteikumiem NVD šāda izvērtēšana jāveic mēneša laikā. Realitātē NVD šo procedūru paveic divu līdz četru nedēļu laikā.

Štālberga atklāja, ka šo dokumentu pārbaudei NVD ir piešķirta viena štata vieta, taču konkrēts darbinieks vēl tiek meklēts konkursa kārtībā.

NVD pārstāve piebilda, ka trešajās valstīs vakcinētajiem, ierodoties Latvijā, ir vēl cita alternatīva Covid-19 sertifikāta saņemšanai – veikt laboratorisko testēšanu. Tiesa, no 1. augusta tas būs maksas pakalpojums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu