VIDEO ⟩ Latvijā sagaidīti mūsu olimpiskie zelta medaļnieki (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Par olimpiskajiem čempioniem kļuvušos olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā - Edgaru Krūmiņu, Agni Čavaru, Kārli Paulu Lasmani un Nauri Miezi - Rīgas lidostā piektdien sagaidīja vairāk nekā 200 līdzjutēji ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu Žoržu Tikmeru un Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidentu Raimondu Vējoni priekšgalā.

Kaut arī LOK aicināja 3x3 basketbola komandas atbalstītājus epidemioloģiskās situācijas dēļ nedoties sagaidīt olimpiskos čempionus uz lidostu "Rīga", bet vērot viņu ierašanos Rīgā LTV7 tiešraidē, gana daudz līdzjutēju bija devušies arī uz lidostu.

Kā pēc aizbraukšanas džipos līdz turpat lidostā izveidotai skatuvei teica Miezis, līdzjutēju bija daudz.

LBS prezidents Vējonis atgādināja, ka jau jāsāk domāt par nākamajām olimpiskajām spēlēm un kopā ar LBS ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu dāvāja atbraucējiem "zelta" kedas.

Sporta kustības "Ghetto Games" dibinātājs Raimonds Elbakjans noliedza savus nopelnus medaļu komplekta tapšanā, īpaši izceļot trenera Raimonda Feldmaņa nopelnus, kā arī Čavaru par komandas kopāsavākšanu. Viņš arī atzīmēja, ka tādu ķīmiju, kāda bija 3x3 basketbola komandai, viņš vēl nav redzējis.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) uzsvēra disciplīnas, komandas un pārliecības par saviem spēkiem nozīmi puišu uzvarā.

Vēlāk olimpiskos čempionus un viņu treneri Raimondu Feldmani un fiziskās sagatavotības treneri Dāvi Feikneru bija iespējams redzēt goda brauciena no lidostas "Rīga" uz Latvijas Televīziju Zaķusalā. Goda brauciens policijas eskorta pavadībā plānots laika posmā no plkst.18.30 līdz 19, maršrutam no lidostas "Rīga" virzoties pa Ulmaņa gatvi uz Salu tilta līdz Zaķusalas krastmalai.

Līdzjutēji, ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, ar karogiem un plakātiem sveica sportistus šajā maršrutā.

Latvijas basketbolisti trešdien Tokijā kļuva par vēsturē pirmo čempioni 3x3 basketbolā vīriešiem, finālmačā ar rezultātu 21:18 pārspējot Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) izlasi.

Tokijā kopā ar Latvijas komandu bija izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis, fiziskās sagatavotības treneris Dāvis Feikners un fizioterapeits Oskars Urbanovičs. Nozīmīga loma titula izcīnīšanā bija arī Artūram Strēlniekam, kurš kā komandas piektais spēlētājs palīdzēja sekmēt kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu