Aleksandrs Zverevs atspēlējas un pārliecinoši "aizsūta mājās" Novaku Džokoviču (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Zverevs
Aleksandrs Zverevs Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā pārspēja Novaku Džokoviču un nodrošināja ceļazīmi uz fināla maču.

Novaka Džokoviča cerības izcīnīt tā dēvēto "Golden Slam" (viena gada ietvaros uzvara Austrālijas, Vimbldonas, Francijas un Amerikas atklātajos čempionātos, kā arī olimpiskajās spēlēs) noslēdzās ar zaudējumu olimpiskā pusfināla mačā pret Aleksandru Zverevu.

Džokovičs Zvereva pārākumu atzina trīs setu cīņā (6-1, 3-6, 1-6).

Pēdējos piecos abu tenisistu savstarpējos dueļos pārāks bija tieši Džokovičs, bet šoreiz pārliecinošu uzvaru izdevās izcīnīt Džokovičam.

Serbu zvaigzne šogad jau bija uzvarējusi Austrālijas atklātā čempionāta, Francijas atklātā čempionāta un Vimbldonas sacensībās. Lai izcīnītu "Golden Slam" un pielīdzinātos vācu tenisa leģendai Štefijai Grāfai, kura "Golden Slam" sasniedza 1988.gadā, Džokovičam bija vajadzīgs olimpiskais zelts un ASV atklātā čempionāta uzvarētāja tituls.

Taču viņa mēģinājums iekļūt vēsturē beidzās ar Zvereva 30 uzvarētām kombinācijām pret parasti aizsardzībā nepārspējamo Džokoviču.

Divdesmitkārtējā "Grand Slam" čempiona labākais sasniegums olimpiskajās spēlēs ir bronzas medaļa 2008.gadā. To viņš vēl varēs atkārtot Tokijā.

Pirms deviņiem gadiem Džokovičs pusfinālā Londonā zaudēja nākamajam uzvarētājam mājiniekam Endijam Marejam, bet pēc zaudējuma pirmajā kārtā argentīnietim Huanam Martinam del Potro 2016.gada Riodežaneiro spēlēs viņš izplūda asarās.

Zverevs, uzvarot desmit no pēdējām 11 spēlēm pret Džokoviču, var kļūt par pirmo vācieti kopš Grāfas Seulā, kurš uzvarējis vienspēļu turnīrā.

Zvereva pretinieks fināla mačā būs Karens Hačanovs, kurš pusfināla duelī pārliecinoši uzveica spāni Pablo Karrenjo Bustu (6-3, 6-3).

Gan Džokovičs un Karrenjo, gan Zverevs un Hačanovs savstarpējos mačus aizvadīs 31. jūlijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu