Sešu mēnešu laikā Lietuva zaudējusi 12 000 iedzīvotāju (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: MNStudio/Shutterstock.com

Lietuvas iedzīvotāju skaits pirmajā pusgadā samazinājies par 12 000, un tas skaidrojams ne tik daudz ar emigrāciju, kā ar negatīvu dabisko pieaugumu, paziņojis Statistikas departaments.

Kā preses konferencē piektdien norādījusi departamenta ģenerāldirektora vietniece Inga Masjulaitīte-Šukeviča, Covid-19 pandēmija visjūtamāk ietekmējusi nevis Lietuvas sociālos un ekonomiskos, bet demogrāfiskos rādītājus.

"Var teikt, ka esam zaudējuši Druskininku lieluma pilsētiņu," viņa secinājusi. "Kopumā aizvadītā pusgada laikā miruši aptuveni 24 000 cilvēku, un dabiskais pieaugums bijis negatīvs - esam zaudējuši 12 000 iedzīvotāju."

Ļoti samazinājusies dzimstība - pusgada laikā pasaulē nākuši 11 000 bērni jeb par 16% mazāk nekā 2019.gada pirmajos sešos mēnešos, kad pandēmija pasaulē vēl nebija sākusies, savukārt mirstība salīdzinājumā ar attiecīgo laikposmu pieaugusi par vairāk nekā 17%.

"Dzimstība būtiski sarukusi, mirstība pieaugusi - šie satricinājumi, kas saistīti ar veselību, nedrošību un neziņu, jūtami ietekmējuši cilvēku plānus attiecībā uz ģimenes veidošanu un bērnu radīšanu. Mirstības pieaugums ietekmēs arī paredzamo dzīvildzi un sagaidāmo veselīga mūža ilgumu," stāstījusi Statistikas departamenta vadītāja vietniece.

Saskaņā ar departamenta sniegto informāciju ārējā neto migrācija šai laikā bijusi tuva nullei, proti, no Lietuvas izbraukuši un tajā iebraukuši aptuveni pa 18 500 cilvēkiem un 57% iebraukušo bijuši Lietuvas pilsoņi.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu