Pret Covid-19 nevakcinētajiem pašizolācija būs jāievēro atgriežoties arī no Lietuvas un Igaunijas (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidosta "Rīga".
Lidosta "Rīga". Foto: Ieva Leiniša / LETA

Pašizolācija pret Covid-19 nevakcinētajiem būs jāievēro pēc ieceļošanas no kopumā 19 Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, tostarp arī Lietuvas un Igaunijas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Tādējādi pašizolācijas būs jāievēro pēc atgriešanās no Kipras, Nīderlandes, Spānijas, Andoras, Portugāles, Maltas, Grieķijas, Luksemburgas, Monako, Īrijas, Dānijas, Beļģijas, Islandes, Francijas, Lietuvas, Šveices, Somijas, Itālijas un Igaunijas.

Pašizolācijas prasība joprojām netiks attiecināta uz ceļojumiem no Sanmarīno, Lihtenšteinas, Austrijas, Norvēģijas, Horvātijas, Zviedrijas, Slovēnijas, Čehijas, Vācijas, Bulgārijas, Slovākijas, Ungārijas, Rumānijas, Polijas un Vatikāna.

Atbilstoši Eiropas kopējam lēmumam, "zaļā saraksta" slieksnis arī Latvijā ir 75 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Pēc SPKC sniegtajiem datiem par valstu saslimstības rādītājiem, Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā ir 30,5.

Ņemot vērā mainīto kārtību, ceļotājiem, kuri Latvijā iebrauc vai atgriežas un kuriem ir vakcinācijas vai pārslimošanas jeb tā dēvētais Covid-19 sertifikāts, pašizolācija nav jāievēro ne no vienas ES/EEZ valsts, kas iekļauta zaļajā vai dzeltenajā sarakstā.

Šobrīd Kiprā un Spānijā ir augstākie Covid-19 kumulatīvie rādītāji - attiecīgi 1514,2 un 783,7 gadījumi, bet Lietuvā kumulatīvais rādītājs ir 101,9 un Igaunijā - 76,4.

Saskaņā ar SPKC publiskoto informāciju, viszemākie kumulatīvie rādītāji ir Vatikānā un Polijā - attiecīgi 0 un 3,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

SPKC aicina iedzīvotājus vakcinēties, jo tas joprojām ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā.

Jau ziņots, ka pret Covid-19 vakcinētām personām, kas Latvijā ieceļojušas no jebkuras ES, EEZ valsts, Šveices vai Lielbritānijas, turpmāk nebūs jāievēro pašizolācijas prasība, apstiprinot grozījumus "Epidemioloģiskās drošības pasākumos Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", 13.maijā nolēma valdība.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu