Ķīnā konstatēti jauni koronavīrusa uzliesmojumi (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: R R/shutterstock.com

Ķīnas pēdējo mēnešu lielākais Covid-19 uzliesmojums ir izplatījies uz vēl diviem valsts rajoniem, sestdien paziņoja veselības aizsardzības iestādes.

Nacionālā veselības komisija paziņoja par 55 jauniem Covid-19 gadījumiem rajonos, kas ietver Fudzjaņas provinci un Čuncjinas municipalitāti. Jau iepriekš bija ziņots par Covid-19 delta varianta uzliesmojumiem četrās citās provincēs un Pekinas municipalitātē.

Vairāk nekā 200 infekcijas gadījumu, kas šomēnes konstatēti visā Ķīnā, ir saistīti ar gadījumu kopumu Dzjansu provincē, kur deviņiem apkopējiem Naņdzjinas starptautiskajā lidostā 20.jūlijā bija pozitīvi Covid-19 testi.

Naņdzjinas pilsētas varas iestādes deva rīkojumu sestdien neatvērt tūristu atrakcijas un kultūrvietas.

Dzjansu provincē, kuras galvaspilsēta ir Naņdzjina, simtiem tūkstoši cilvēku atrodas karantīnā. Naņdzjinā visi 9,2 miljoni iedzīvotāju ir divreiz testēti.

Hunaņas provinces tūristu pilsētā Džandzjadzjē, kur vairāki inficētie bija apmeklējuši vienu teātra izrādi, visi 1,5 miljoni iedzīvotāju piektdien tika pakļauti karantīnai un visas tūristu atrakcijas tika slēgtas.

Pekinas Čanpinas rajonā, kur konstatēti divi lokāli pārnesti infekcijas gadījumi, ceturtdien tika noteikta karantīna 41 000 cilvēku deviņās mājokļu kopienās.

Ķīna iepriekš bija lepojusies ar panākumiem Covid-19 pandēmijas apslāpēšanā, 2020.gada sākumā nosakot pasaulē pirmo šī vīrusa karantīnu, kad Covid-19 sāka izplatīties no Uhaņas pilsētas.

Šos panākumus apdraud šī mēneša Covid-19 uzliesmojums, kuru sekmē delta varianta strauja izplatīšanās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu