Krievijas propagandas raidījuma vadītājiem pieder ekskluzīvi īpašumi 3,5 miljonu eiro vērtībā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas propagandas televīzijas kanāla “Rossija 1” raidījuma vadītāji - Olga Skabajeva un viņas vīrs Jevgeņijs Popovs
Krievijas propagandas televīzijas kanāla “Rossija 1” raidījuma vadītāji - Olga Skabajeva un viņas vīrs Jevgeņijs Popovs Foto: Ekrānuzņēmums

Krievijas propagandas televīzijas kanāla "Rossija 1" raidījuma vadītājiem - Olgai Skabajevai un viņas vīram Jevgeņijam Popovam - Maskavā pieder ekskluzīvi īpašumi vairāk nekā 300 miljonu rubļu (3,5 miljonu eiro) vērtībā, secināts ieslodzītā Krievijas politiķa Alekseja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) veiktajā izmeklēšanā.

Skabajeva un Popovs "Rossija 1" ēterā vada diskusiju raidījumu "60 minūtes", ziņo Krievijas medijs "Meduza".

FBK noskaidrojis, ka Skabajeva un Popovs 2015.gadā iegādājās 105 kvadrātmetrus plašu dzīvokli Maskavā. Fonds tā vērtību novērtē ar 45 miljoniem rubļu.

Savukārt 2020.gada novembrī pāris iegādājās vēl vienu dzīvokli Krievijas galvaspilsētā - tas ir 170 kvadrātmetrus plašs un ir vērts 130 miljonus rubļu.

Ēkā, kur atrodas otrais dzīvoklis, pāris 2019.gada jūnijā arī iegādājās nedzīvojamās telpas 180 kvadrātmetru platībā. To vērtību FBK novērtē ar 130 miljoniem rubļu.

FBK uzsver, ka nedz Popovs, nedz Skabajeva nekad nav nodarbojušies ar uzņēmējdarbību un viņiem nav citu oficiālu ienākumu, kā vien tie, kas gūti darbā "Rossija 1".

Pagājušajā gadā izmeklējošās žurnālistikas izdevums "The Insider" ziņoja, ka Skabajeva gadā nopelna 12,8 miljonus rubļu, bet Popovs – 12,9 miljonus rubļu.

Ģimenes īpašumus FBK sāka pētīt pēc tam, kad Popovs paziņoja par plāniem no Krievijas valdošās partijas "Vienotā Krievija" kandidēt šoruden paredzētajās Krievijas parlamenta vēlēšanās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu