Džokovičs paliek bez olimpisko spēļu medaļas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: AFP/SCANPIX

Serbs Novaks Džokovičs sestdien Tokijā zaudēja olimpisko spēļu mačā par trešo vietu un pleca traumas dēļ atteicās no spēles mazajā finālā jauktajā dubultspēlē.

Pasaules ranga pirmais numurs spēlē par bronzu vīriešu turnīrā iemeta savu raketi tukšajās tribīnēs un vēl vienu sadauzīja pret tīkla stabu, sestdien zaudējot vēsu prātu zaudējumā spānim Pavlo Karreno-Bustam olimpisko spēļu mačā par bronzas medaļu.

Divdesmitkārtējais "Grand Slam" turnīru čempions ar sesto numuru sacensībās izsētajam spānim zaudēja ar 4-6, 7-6 (8:6), 3-6, spānim izcīnot uzvaru ar sesto mačbumbu.

Džokovičs un viņa pāriniece Nina Stojanoviča pēc vienspēles cīņas paziņoja par izstāšanos arī no bronzas spēles jauktajā dubultspēlē pret austrāliešiem Ešliju Bārtiju un Džonu Pīrsu.

Vēlāk tika paziņots, ka izstāšanās notikusi pleca traumas dēļ, nevēloties riskēt mēnesi pirms ASV atklātā čempionāta.

Tas nozīmē, ka pasaules ranga pirmais numurs pametīs Tokiju bez medaļas.

Šī pēc neveiksmēm mačos ar Dominiku Tīmu un Rodžeru Federeru 2019.gada ATP tūres finālturnīrā ir pirmā reize, kad Džokovičs pēc kārtas zaudējis divas vienspēles cīņas.

Mačs ar Karreno Bustu bija aizraujoša divas stundas un 47 minūtes gara cīņa Tokijas karstumā.

Džokovičs pirmo mačbumbu atspēlēja otrā seta taibreikā, vēl četrus atspēlējot trešā seta beigās.

Tomēr spānis, kurš turnīrā uzvarēja arī ar otro numuru izlikto Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) tenisistu Daņiilu Medvedevu, uzvarēja 32 kombinācijās, kamēr Džokovičam tādu bija tikai 18.

30 gadus vecais spānis beidzot varēja priecāties par bronzas izcīnīšanu, kad viņa titulētais pretinieks raidīja tīklā bumbiņu pēc sitiena no ērtās puses.

Džokovičs varēja atcerēties zaudējumu pret Karreno Bustu pagājušā gada ASV atklātajā čempionātā, kad viņš netīšām ar bumbu trāpīja līnijtiesnesim.

Šoreiz serbs iemeta savu raketi tālu tukšajās tribīnēs pēc trešā seta pirmajā geimā neizmantotas breikbumbas, un turpināja dusmoties, pēc netrāpīta sitiena pie tīkla iznīcinot vēl vienu raketi.

Tiesnesis atstāja bez brīdinājuma pirmo izlēcienu, taču izteica serbam brīdinājumu pēc otrā incidenta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu