FOTO ⟩ Kravčenoka/Graudiņa īstenā trillerī uzvar OKR pludmales volejbolistes un spēlēs OS ceturtdaļfinālā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas pludmales volejbolistes Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa olimpiskā turnīra astotdaļfinālā izcīnīja uzvaru pret Krievijas olimpiskās komitejas (OKR) pāri Svetlanu Holominu un Nadeždu Makroguzovu.

Ar 16.numuru sacensībās izsētais Latvijas pāris ar rezultātu 2-1 (16:21, 21:17, 15:13) pārspēja Krievijas Olimpiskās komitejas duetu Svetlanu Holominu/Nadeždi Makroguzovu, kuras turnīrā izsētas ar astoto numuru.

Ceturtdaļfinālā šī pāra uzvarētāja tiksies ar kanādietēm Heteri Bensliju/Brendiju Vilkersoni (10.).

Trešajā setā pēc nonākšanas iedzinējos ar četriem punktiem (8:12) Graudiņa/Kravčenoka veica izrāvienu 7:1 un svinēja uzvaru.

Cīņa sākumā ritēja punkts punktā, Latvijai pēc pretinieču kļūdas panākot vadību. Pēc tam sekoja divi labi sāncenšu uzbrukumi un Kravčenokas kļūda, kas deva konkurentēm pārsvaru 6:4.

Turpinājumā pēc pāris labiem uzbrukumiem, ko noslēdza Kravčenokas "eiss", rezultāts kļuva neizšķirts 8:8. Seta otrajā pusē Latvijas dueta kļūdas ļāva Krievijas Olimpiskās komitejas pludmales volejbolistiem iekrāt drošu 3-4 punktu pārsvaru un beigās uzvaru ar 21:16.

Arī otrā seta sākums bija līdzīgs, bet divu punktu pārsvaru Latvija pirmo reizi panāca pirms tehniskā pārtraukuma, kad Graudiņa sekmīgi nospēlēja blokā (8:6). Turpinājumā pēc Kravčenokas sekmīga uzbrukuma jau trīs punktu pārsvars, bet vēlāk pēc Graudiņas "eisa" duetus šķīra jau četri punkti (11:7).

Nedaudz krievietes pārsvaru samazināja ar precīzu Holominas gremdi (14:16), taču vēlāk viņas kārtējā kļūda pie savas serves liedza vēl vairāk pietuvoties rezultātā. Setam punktu pielika Kravčenokas precīzais sitiens līnijā - 21:17.

Pašu kļūdu dēļ Graudiņa/Kravčenoka otrā seta sākumā nonāca iedzinējos ar 0:2 un vēlāk jau ar 1:5, bet seta otrajā pusē Kravčenokas labi uzbrukumi ļāva pietuvoties rezultātā (8:10). Tiesa, Latvijas duets pieļāva pāris kļūdas serves uzņemšanā un pretinieces atkal ieguva četru punktu pārsvaru (12:8). Pēc tam sekoja vēl divi pāris sekmīgi uzbrukumi, Makroguzova kļūdas cīņā pie tīkla un uzbrukumā - rezultāts jau neizšķirts 12:12.

Svarīgā brīdī Graudiņa pieļāva kļūdu uzbrukuma sitienā un pretinieces atgriezās priekšā. Turpinājumā gan veiksme uzbrukumā atgriezās un Graudiņa ar bloku panāca 15:13.

Graudiņa/Kravčenoka D apakšgrupā vispirms ar 1-2 zaudēja ASV duetam Kellijai Kleisai/Sārai Sponsilai (9.), pēc tam ar 2-1 uzveica brazīlietes Anu Ramosu/Rebeku Silvu (4.), bet noslēgumā ar 2-0 bija pārākas pār kenijietēm Gaudensiju Makohu/Breksaidsu Hadambi (21.). Šāds sniegums ļāva ieņemt otro vietu D apakšgrupā un nopelnīt uzreiz ceļazīmi uz astotdaļfinālu.

Tikmēr Makroguzova/Holomina uzvarēja visās E apakšgrupas cīņās. Krievietes pirmajās divās spēlēs divos setos uzvarēja itālietes Martu Menegati/Viktoriju Orsi-Totu (17.) un kubietes Lidianniju Ehevarriju-Benitesu/Leilu Martinesu-Ortegu (20.), bet trešajā cīņā trīs setos tika pārspētas austrālietes Mariafe Artaho de Solara/Talika Klensija (5.).

Abi dueti savā starpā līdz šim tikušies divreiz, abās samērā vieglas uzvaras divos setos svinot Graudiņas un Kravčenokas pretiniecēm.

Pirmdien astotdaļfināla spēli aizvadīs Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Gan vīriešiem, gan sievietēm dalību astotdaļfinālā nodrošināja visu sešu grupu divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Vēl divas vietas astotdaļfinālā vienā "laimīgo zaudētāju" mačā noskaidroja pārējās četras trešās vietas ieņēmējas.

Olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 6. un 7.augustā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu