No svētdienas daudzviet Latvijā stājas spēkā būtiskas izmaiņas autobusu maršrutos (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas autoosta. Ilustratīvs attēls
Rīgas autoosta. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

No svētdienas, 1.augusta, būtiskas izmaiņas 11 autobusu maršrutos Pierīgā, 28 maršrutos Latgalē, kā arī Kurzemē un Zemgalē.

Izmaiņas saistāms ar pasažieru plūsmu izmaiņām un dzelzceļa lomas paplašināšanu. Šie plāni Sabiedriskā transporta padomē apstiprināti jau pirms diviem gadiem.

Ar visām autobusu kustības izmaiņām var iepazīties Autotransporta direkcijas mājaslapā un uzziņu vietnē 1188.lv.

Izmaiņas autobusa maršrutos Kurzemē

No šodienas gaidāmas vairākas izmaiņas autobusa maršrutos Kurzemē.

Direkcijā skaidroja, ka tās veiktas, izvērtējot pasažieru skaitu atsevišķos reisos, un ierobežotā finansējuma dēļ lemts pārvadājumus neveikt tajos reisos, kur pasažieru praktiski nav. Vienlaikus ir atklāti jauni maršruti vai saīsināti esošie, izvērtējot pasažieru pārvietošanās paradumus.

Tiks slēgti atsevišķi reisi maršrutos Liepāja-Nīca-Otaņķi, Liepāja-Vērgale, Liepāja-Dunalka, Aizpute-Cīrava, Vaiņode-Priekule-Krote-Tadaiķi, Liepāja-Durbe-Vecpils, Liepāja-Bārta-Rucava, Liepāja-Jūrmalciems, Liepāja-Otaņķi-Nīcas centrs, Liepāja-Ziemupe, Liepāja-Nīca un Rīga-Liepāja.

Jaunus reisus atklās maršrutos Aizpute-Kazdanga-Cildi, Rīga-Liepāja un Rīga-Kuldīga-Pāvilosta.

Tāpat autobusa maršruts Vaiņode-Priekule-Aizvīķi tiks saīsināts - maršruta nosaukums turpmāk būs Priekule-Aizvīķi, līdz Aizputei tiks saīsināts arī maršruts Rīga-Aizpute-Liepāja, bet Rīga-Vaiņode-Liepāja tiks saīsināts līdz Priekulei.

Vienlaikus tiks slēgts maršruts Rīga-Kuldīga-Liepāja, jo pasažieri pārsvarā brauc maršruta posmā no Liepājas līdz Kuldīgai (un otrādi). Tā vietā tiks atklāts jauns maršruts Liepāja-Kuldīga.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Izmaiņas vairākos reģionālajos autobusa maršrutos Latgalē

No šodienas būs izmaiņas vairākos reģionālajos autobusa maršrutos Latgalē.

Direkcijā atzīmēja, ka izmaiņas veiktas, izvērtējot pasažieru skaitu atsevišķos reisos. Ierobežotā finansējuma dēļ lemts pārvadājumus neveikt tajos reisos, kuros pasažieru praktiski nav.

Tostarp tiks slēgti atsevišķi reisi maršrutos Daugavpils-Višķi, Daugavpils-Saliena, Daugavpils-Ambeļi, Daugavpils-Šķeltova, Dagda-Robežnieki, Daugavpils-Biķernieki, Krāslava-Borovije-Aglona, Daugavpils-Sabiedrība "Celtnieks", Daugavpils-Pastarati, Daugavpils-Ilūkste, Daugavpils-Silene-Šengeida, Daugavpils-Zemgale, Daugavpils-Degtjarka, Daugavpils-Tabores ciems-Sborka, Ilūkste-Zariņi-Bebrene, Krāslava-Lielborne, Dagda-Grāveri, Dagda-Ruduški-Mamonova, Ilūkste-Subate, Krāslava-Varnaviči, Dagda-Auleja un Daugavpils-Krāslava.

Tāpat atsevišķās dienās izmaiņas būs maršrutos Daugavpils-Cirši-Naujenes stacija, Daugavpils-Matulanišķi-Demene-Lietuvas robeža, Daugavpils-Vabole-Kalupe, Daugavpils-Kščevo-Bratanišķi, Krāslava-Skaista-Dagda, Krāslava-Šķeltova-Grāveri, Dagda-Asūne-Dinaborčiki, Dagda-Šķaune-Dagda, kā arī Dagda-Rēzekne-Dagda.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu