Dončičs un Slovēnijas izlase triumfē olimpiskā turnīra C apakšgrupā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

Svētdien, 1. augustā, cīņā par pirmo vietu olimpisko spēļu basketbola turnīra C apakšgrupā Slovēnijas basketbolisti pārspēja Spānijas izlasi.

Slovēnija C grupas trešajā duelī ar rezultātu 95:87 (20:24, 21:20, 27:26, 27:17) pārspēja Spāniju un nodrošināja pirmo vietu grupā.

Vēlāk izlozē noskaidrojās, ka Slovēnija ceturtdaļfinālā tiksies ar Vāciju, šī pāra uzvarētājai pusfinālā cīnoties ar Francijas un Itālijas mača spēcīgāko komandu. Otrā zarā tika salozētas kopā Spānija un ASV, kā arī Austrālija un Argentīna.

Slovēņi otrā puslaika sākumā nonāca iedzinējos ar 12 punktiem, taču atspēlējās un līdz trešās ceturtdaļas beigām izlīdzināja rezultātu. Pēdējo reizi vadības maiņa bija divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Zorans Dragičs ar tālmetienu panāca 86:85.

Slovēnijas izlases spožākā zvaigzne Luka Dončičs pirmajā ceturtdaļā pamanījās iekrāt trīs piezīmes, tomēr turpmākās cīņas gaitā viņš nepārkāpa noteikumus. Viņš spēli noslēdza ar 12 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Kopš septiņdesmitajiem gadiem, kad FIBA turnīros sāka uzskaitīt pilnu statistiku, olimpiskajās spēlēs "triple-double" iespējuši tikai divi basketbolisti - 1976.gadā PSRS izlases spēlētājs Aleksandrs Belovs un 2012.gadā ASV zvaigzne Lebrons Džeimss.

Slovēnijas valstsvienības rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Vlatko Cančars, 16 punkti un 14 bumbas zem groziem bija Maikam Tobijam, bet 15 punktus guva Klemens Prepelics.

Spānijas izlasē 18 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Rikijam Rubio, 14 punktus guva Alberto Abalde, bet pa 12 punktiem bija Rudijam Fernandesam un Serhio Ļuļam.

Jau ziņots, ka pirms tam Argentīna C grupas spēlē ar rezultātu 97:77 (26:16, 20:22, 19:15, 32:24) uzvarēja Japānu.

Argentīnas izlasē ar 23 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās pieckārtējais olimpietis Luiss Skola, bet ar 17 punktiem, 11 rezultatīvām piespēlēm un septiņām atlēkušajām bumbām piebalsoja Fakundo Kampaco. Vēl Gabriels Deks guva 16 punktus, bet Markoss Delja - 14 punktus.

Japānai 17 punktus sarūpēja Juta Vatanabe, bet pa 13 guva Rui Hačimura un Makoto Hiedžima.

Argentīna piektajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas spēlēs ceturtdaļfinālā. Visos šajos turnīros izlases sastāvā bijis Skola.

C grupā trīs uzvaras trīs spēlēs bija Slovēnijai, divus panākumus svinēja Spānija, vienu Argentīna, bet Japāna palika bešā.

Bez C grupa trijotnes ceturtdaļfinālā spēlēs arī Francija, ASV, Austrālija, Itālija un Vācija.

ASV basketbolisti ir pēdējo trīs olimpisko spēļu čempioni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu