Apšaude kinoteātrī ASV: bojā gājuši divi cilvēki, viens no viņiem populārs "TikTok" mākslinieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kinoteātris Koronas pilsētā, kurā notika apšaude.
Kinoteātris Koronas pilsētā, kurā notika apšaude. Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Kādā kinoteātrī Kalifornijas štatā pirmdien 26. jūlijā filmas "The Forever Purge" ("Tīrīšana: Uz visiem laikiem") seansa laikā sašauti divi cilvēki, tostarp populārs ASV "TikTok" mākslinieks Entonijs Barahas. Viņš tika nogādāts slimnīcā, kur sestdien 31. jūlijā no gūtajiem ievainojumiem mira.

Kinoteātra darbinieki abus upurus atrada zālē pēc seansa beigām. Entonijs, ar šautu brūci galvā, tika nogādāts slimnīcā, kamēr Railija Gudriča, otra cietusī, notikuma vietā no gūtajiem ievainojumiem mira, atklāja ASV varasiestādes. Arī Entonijs pēc vairākām slimnīcā pavadītām dienām sestdien mira.

Entonijam bija vien 19 gadi, kamēr Gudriča bija vēl jaunāka - 18. Abiem tika konstatētas šautas brūces galvā. Šaušana notikusi Koronas pilsētā Kalifornijas štatā ASV, filmas "The Forever Purge" ("Tīrīšana: Uz visiem laikiem") seansa laikā. ASV varasiestādes uzbrukumu nosaukušas par "nejaušu un neizprovocētu".

Jau otrdienas vakarā, pateicoties aculiecinieku sniegtajai informācijai, tika aizturēts iespējamais vainīgais Džozefs Himenezs.

Piektdien paziņojumā Riversaidas apgabala prokurors Maiks Hestrins apgalvoja, ka, balstoties uz šobrīd pieejamajiem pierādījumiem, uzbrukums nav bijis koordinēts un upuri izvēlēti nejauši.

Tāpat viņš norādīja, ka pret aizdomās turamo izvirzītas vairākas apsūdzības, tostarp slepkavība un slepkavības mēģinājums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu