Mārupieši sašutuši par pašvaldības rīcību tuvējā apkārtnē, smakas dēļ vietējie vairījušies atvērt logus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Apdzīvotas vietas zīme pie ciemata "Mārupe".
Apdzīvotas vietas zīme pie ciemata "Mārupe". Foto: Paula Čurkste/LETA

Mārupes iedzīvotājiem solīja iekoptu teritoriju, tomēr gala rezultātā pašvaldība zemes teritoriju dzīvojamo māju akārtnē apbēra ar zemi, kas sajaukta kopā ar atkritumiem, vēstī kanāls "LTV7".

Vietējais iedzīvotājs Igors raidījumam norādīja, ka sākotnēji viss bijis kārtībā, tomēr vēlāk atklājies, ka melnzemei piejaukti būvgruži un sadzīves atkritumi. Apkārtnē bija jūtamas nepatīkamas smakas, un iedzīvotāju mājas bijušas pilnas ar mušām.

Mārupes dome situāciju vietējiem skaidrojusi, ka plānots pacelt zemesgabala līmeni un izlīdzināt to. Maisījums ietver arī mēslojumu, tomēr smakas dēļ vietējie logus nevarējuši atvērt.

Blakus Tīraines pašvaldība veic ceļu remontu.

"Bija izlemts grunti pārvest uz mums piederošu zemi. Bet pārvešanas laikā secinājām, ka grunts ir piesārņota ar dažāda veida materiāliem. Un savlaicīgi izlemts grunti izsijāt. Vakar tur bija buldozers, kas izlīdzināja zemi. Tas saistīts ar to, lai pirmdien, otrdien atvestu sijātāju. Laba zeme tiks atdalīta no piejaukumiem," skaidroja Mārupes domes priekšsēdētāja vietnieks Valdis Kārkliņš.

Plānots, ka vēlāk tiks iesēts zālājs un iedzīvotājiem būs pieejama sakārtota vide.

Mārupē paviesojies arī Valsts vides dienesta inspektori, kas ar notikušo nav apmierināti, norādot, ka notiek pretlikumīga un prettiesiska zemesgabala apsaimniekošana.

Vides dienests veiks neatkarīgu izmeklēšanu un identificēs vainīgos. Sods par šādiem pārkāpumiem juridiskām personām paredzēts no 1800 eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu