FOTO ⟩ Ungārijas F-1 "Grand Prix" laikā pieredzēts līdz šim nebijis atgadījums (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons
Luiss Hamiltons Foto: AFP/SCANPIX

Svētdien, 1. augustā, notikušajā Pirmās formulas (F-1) Ungārijas "Grand Pix" gaitā tika pieredzēts vēl nebijis atgadījums.

Neilgi pirms sacensību starta sāka līt lietus, kā rezultātā piloti izvēlējās izmantot vidējā slapjuma riepas. Tomēr neilgi pēc starta sāka spīdēt saule, kas trasi ātri nožāvēja.

Jau startā "Mercedes" komandas pilots Valteri Botass no sacīkstes "izsita" Lando Norisu un Serhio Peresu, pamatīgi apskādējot arī Maksa Verstapena bolīdu. Daudzo avāriju rezultātā sacīkste tika apturēta un komandas atgriezās "boksos".

Kamēr apkalpojošais personāls novāca trasē esošās atlūzas un sabojātos bolīdus saule darīja savu un trase sāka žūt. Kad braucēji atgriezās trasē, vairums saprata, ka slapjā laika riepas jānomaina pret slikiem. Šādu lēmumu pieņēma visi piloti, izņemot Luisu Hamiltonu.

Normālos apstākļos visiem pilotiem bija jāsastājas starta/finiša taisnē, lai atsāktu sacīksti, bet, ņemot vērā, ka lielākā daļa braucēju bija "boksos", Hamiltons uz starta stājās vienatnē.

2005. gada Indianapolisas "Grand Prix" uz starta devās sešas mašīnas, bet vienatnē uz starta/finiša līnijas līdz šim nebija stājies neviens pilots.

Tā rezultātā Hamiltons jau pirmā apļa beigās bija spiests doties trasē, lai savam bolīdam uzliktu slikus. Sarunā ar savu sacīkstes inženieri britu pilota balsī bija dzirdama nožēla: "Jā... Trase ir sausa, vecīt."

Hamiltons sacīkstē atgriezās pēdējā pozīcijā, tomēr viņš spēja aizcīnīties līdz pat trešajai pozīcijai. Pēcāk kļuva zināms, ka Hamiltons izcīnīja otro vietu, jo diskvalifikāciju pēc sacīkstes saņēma Sebastians Fetels.

Šobrīd, pēc divām ļoti neveiksmīgām "Red Bull" komandas sacīkstēm, pirmo vietu konstruktora kausa izcīņā ir atguvusi "Mercedes" vienība, bet Hamiltons pilotu kopvērtējumā apsteidzis līdzšinējo līderi Maksu Verstapenu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu