FOTO ⟩ Ar svinīgu varavīksnes karoga pacelšanu atklāti "Baltic Pride 2021" pasākumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

No pirmdienas, 2. augusta, līdz sestdienai, 7. augustam, galvaspilsētā norisināsies "Baltic Pride 2021", ko atklāja pulksten 12.00 ar svinīgu varavīksnes karoga pacelšanu Kaņepes Kultūras centrā. Pasākuma galvenais vēstījums ir "Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi!".

Jau ziņots, ka šonedēļ "Baltic Pride 2021" laikā notiks aptuveni 40 pasākumi - dažādas diskusijas, darbnīcas, filmu izrādes un konferences. Savukārt praida dienu, ievērojot Covid-19 noteiktos ierobežojumus, šogad atzīmēs netradicionālā formātā.

Kā skaidroja Zālītis, tradicionāli praida dienas centrālais pasākums - praida gajiens - šogad norisināsies kā radošs multimediālais piedzīvojums "Tavs īpašais Baltic Pride", kam 7. augustā ikviens varēs pieslēgties tiešraidē.

""Baltic Pride" gājiens, kā jebkurš praida gājiens, simbolizē lezbiešu, geju, biseksuāļu un transseksuāļu un citu (LGBT+) kopienas un tās atbalstītāju redzamību un tiesības uz vārda un pulcēšanās brīvību. Jau zināms, ka ieraistais praida gājiens šogad nenotiks, bet tā vietā būs krāšņs tiešraides pasākums "Tavs īpašais Baltic Pride", kas sastāvēs no "Praida brauciena" un koncerta "Svini ar lepnumu"," skaidroja Zālītis.

Viņš atklāja, ka pa īpaši izvēlētu maršrutu Rīgas ielās kursēs īpašs "Baltic Pride" autobuss. Tā "kapteinis" būs Magnuss Eriņš, kurš ieskandinās pilsētas ielas ar svētkiem atbilstošu muzikālo noformējumu, atskaņojot populārākās dziesmas. "Praida brauciena" pasākuma vadītājs būs Rojs Rodžers, kurš aprunāsies ar svētku dalībniekiem un LGBT+ kopienas draugiem - aktīvistiem, uzņēmumiem un organizācijām - īpaši izvēlētā maršrutā.

Savukārt šodien plkst. 16 "Kaņepes Kultūras centrā" plānota diskusija "Naida runa - kā to atpazīt?", kurā dalībnieki spriedīs par par jaunāko naida runas izplatībā sociālajos tīklos, par sociālo tīklu apņemšanos izskaust naida runu un plānoto naida noziegumu un naida runas ierobežošanā. Pēc tam plkst.18 plānota biedrības "Safe space" rīkota diskusija par aizspriedumiem mums apkārt.

Vēlāk plkst. 20 "Kaņepes Kultūras centrā" tiks rādīta filma "A Perfectly Normal Family", savukārt dienu noslēgs Improvizācijas teātris "DIVAS".

"Baltic Pride" visi pasākumi tiks organizēti, vadoties un ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Pasākumu varēs apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 vai personas, kuras ir pārslimojušas Covid-19 pēdējo sešu mēnešu laikā. Pie pasākuma ieejas būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments kopā ar derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, kuru iespējams iegūt vietnē "Covid19sertifikats.lv".

"Baltic Pride" ir lielākais cilvēktiesību notikums, kas apvieno trīs Baltijas valstu - Igaunijas, Latvijas un Lietuvas organizācijas. "Baltic Pride" norisinās secīgi katrā no valstīm katru gadu, sākot ar 2009. gadu, kad pirmais pasākums notika Rīgā, Latvijā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu