Ekskluzīvi "Apollo.lv" ⟩ "Pamodās arī kaimiņi!" Pludmales volejbolista Pļaviņa ģimenes meitenes ar skaļām ovācijām atbalsta tēti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijā populārā pludmales volejbolista un 2012. gada vasaras olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāta Mārtiņa Pļaviņa sieva Liene Pļaviņa sarunā ar "Apollo.lv" atklāj, ka vīram uz Tokiju sūta labas domas un izturību.

2. augusta agrais rīts Pļaviņu ģimenes meitenēm aizvadīti ar skaļām ovācijām pie televizora ekrāna, atbalstot mīļo tēti un vīru, kas tandēmā ar Edgaru Toču, uzvarēja spēli pret brazīliešiem Brunu Oskaru Šmitu un Evandru Gonsalvesu Oliveiru.

"Apollo.lv" , kā arī citi Latvijas un pasaules mediji šorīt vēsta, ka Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs iekļuvuši Tokijas olimpisko spēļu turnīra ceturtdaļfinālā.

Līdz ar to liels prieks valda arī Mārtiņa Pļaviņa ģimenē. Šoreiz Mārtiņa sieva un meitas nepavadīja sportistu uz Tokijas olimpiskajām spēlēm Covid -19 ierobežojumu dēļ. Kā zināms, olmpiskās spēles notiek bez skatītājiem.

"Mums šoreiz nebija pat tāda doma, ka varētu doties līdzi Mārtiņam uz Tokiju," tā Liene.

Taču Pļaviņa ģimenes meitenes – sieva Liene un meitas Keita, Eva un Elīza ik dienu sazinās ar sportistu saziņas lietotnē – "WhatsApp". Tur par tēti īkšķi un sūta labas domas.

"2. augusta rīts mums sākās ar emocijām. Laikam no mūsu skaļajām balsīm pie televizora ekrāna, pārdzīvojot par Mārtiņu, pamodās arī kaimiņi. Labi, ka dīvāns nav ielūzis. Mēs citādāk nemaz nevaram. Mārtiņa spēli bez emocijām un līdzi jušanas nav iespējams noskatīties. Meitenes jau teica, ka vajadzēja nofilmēt, kā mēs skatījāmies tēta spēli.

Jāteic, ka jau vakar nevarēju tā mierīgi aiziet gulēt, jo gaidīju šā rīta Mārtiņa spēli. Meitenes gulēja mierīgi, bet man visa nakts pagāja saraustītā miegā. Man ir svarīgi, ka Mārtiņa spēles varu skatīties savā vidē, mājās kopā ar meitām, bet tādu īpašo rituālu mums nav," sarunā ar "Apollo.lv" atklāj Liene Pļaviņa.

Sportista sieva pastāsta, ka Latvijai ar Tokiju ir sešu stundu laika starpība: "Ja Mārtiņš mums novēl arlabunakti, tad mums vēl ir aktīva diena. Mārtiņš jau ir adaptējies jaunajos apstākļos, jo viņš uz Tokiju aizlidoja 16. jūlijā."

Vaicājot Lienei, kā Mārtiņš jūtas Tokijā notiekošajās olimpiskajās spēlēs, viņa teic, ka psiholoģiski viņš ir stiprs: "Fiziks nogurums gan ir jūtams, jo spēles ir smagas. Kad atdot sevi visu par 100%, neko netaupot, tad ir nogurums. Labi, ka šodiena Mārtiņam ir brīva un tikai rīt ir spēle. Tad varēs atpūsties, uzņem ēdienu un izgulēties, lai sagatavotos nākamai spēlei."

Arī sportista meitas ir sajūsmā par tēta panākumiem. "Bumba mums visu laiku lido pa māju. Es tik skatos, vai kāda lampa jau nav izšķīdusi. Vecākā un vidējā meita ir teikušas, ka ies tēva pēdās un būs pludmales volejbolistes. Viņas arī izrāda lielu iniciatīvu. Vecākā meita Keita trenējas vieglatlētikā un peldēšanā un nu viņai pievienojusies arī vidējā meita Eva.

Šovasar, kad tētis trenējās Jūrmalā, abas meitas to vien tikai gaidīja, kad viņam beigsies treniņš, lai varētu kopā uzspēlēt bumbu," pastāsta sportista sieva.

Interesanti, ka Liene Pļaviņa ar vecāko meitu Keitu, kas tolaik bija divus gadus veca, 2012. gada vasarā apmeklēja Londonā notiekošās olimpiskās spēles. Toreiz atklāšanas ceremonijā Mārtiņš Pļaviņš nesa Latvijas karogu un olimpiskajās spēlēs viņš kopā ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja bronzas medaļu, kas bija Latvijas sportistu pirmā medaļa 2012. gada olimpiskajās spēlēs.

"Uz atklāšanas ceremoniju nebijām. Tā kā dzīvojām no olimpiskā laukuma pusotras stundas braucienā un ceremonija sākās tikai vakarā, tad vērojām to pa televizora ekrānu. Taču visās Mārtiņa spēlēs gan mēs bijām klāt. Bijām klāt arī tajā brīdī, kad viņš izcīnīja bronzu. Mārtiņa mamma un jaunākā māsa dzīvo Londonā un arī viņas kopā ar mums skatījās spēles," saviļņojošo vīra uzvaru Londonā atminas Liene.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu