Lietuva pie robežas ar Baltkrieviju plāno uzbūvēt četrus metrus augstu stiepļu žogu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Babaev Ivan/Shutterstock.com

Lietuvas robežsardze pie robežas ar Baltkrieviju plāno uzbūvēt četrus metrus augstu stiepļu žogu, kuram augšā būs dzeloņdrātis, paziņojusi amatpersona.

Šāds žogs vajadzīgs, lai apturētu nelegālo migrantu iekļūšanu no Baltkrievijas, un tas izmaksās 152 miljonus eiro.

"Mēs [šo žogu] plānojam uzstādīt pie pašas valsts robežas, tas nebūs zemāks par četriem metriem no zemes," ziņu aģentūrai BNS pirmdien teica Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta priekšnieka vietnieks pulkvedis Vids Mačaitis.

Viņš piebilda, ka žogs tiks nostiprināts, lai to nevarētu viegli pārgriezt, bet tam augšā būs dzeloņdrātis.

Lietuvas robežsardze iecerējusi šādu žogu gar robežu ar Baltkrieviju būvēt 508 kilometru garumā.

"Mēs gatavojam tehniskās specifikācijas un tuvākajā laikā sāksim iepirkumu procesu. Protams, vislielākā problēma ir nauda," atzina Mačaitis.

Atkarībā no finansējuma pieejamības šāda žoga būve var ilgt no gada līdz trim.

Jau vēstīts, ka par plāniem būvēt žogu pie robežas ar Baltkrieviju Lietuvas iekšlietu ministre Agne Bilotaite paziņoja jūlijā. Dzeloņstiepļu nožogojuma būvniecība jau sākta.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieaug. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 3500. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svetlanai Tihanovskai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu