VIDEO ⟩ "Man paziņoja, ka neesmu vienīgais!" Rīdziniekam vakcinācijas centrā nepareizi izveido Covid-19 sertifikātu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācija.
Vakcinācija. Foto: EPA/Scanpix

Rīdzinieks Ivars atzīst, ka galvenokārt izvēlējies vakcinēties, lai beidzot varētu aiziet uz sporta zāli un doties uz bāru izdzert pāris alus kausus. Mājaslapā Ivars pieteicās vakcīnai un pēc nepilnām divām nedēļām devās uz izraudzīto vietu Rīgā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Ivars bija izlēmis, ka vakcinēsies ar "Moderna" vakcīnu, taču, ierodoties viņu informēja, ka konkrētā vakcīna tajā dienā nav atvesta. Pēc ilgām pārdomām un skaļām diskusijām Ivars piekrita vakcinēties ar "Johnson & Johnson". Viņam paziņoja, ka sertifikāts būs derīgs pēc 14 dienām.

Ivars par savu vakcinācijas sertifikātu stāsta: "Jūlijā es sertifikātu izprintēju, priecīgs, ka man tas ir, nolēmu aiziet uz sporta bāru noskatīties futbola maču. Ierodoties, protams, darbinieki man prasīja uzrādīt sertifikātu. Uzrādu, bet man pasaka, ka nav derīgs! Es biju izprintējis pat trīs eksemplārus, visur rāda, ka nav derīgs. Sapratu, ka kaut kas nav pareizi." 

Vīrietis konstatēja, ka uz sertifikāta rakstīts "Pfizer-BioNTech" nosaukums, kas, protams, esot nepareizi.

Ivars sākumā sazinājās ar Nacionālo veselības dienestu, taču viņam paziņoja, ka kļūda nevarētu būt. Tomēr vīrietim izdevās atrast personu, kas viņu vakcinēja, kura arī apliecināja, kāda vakcīna Ivaram patiesībā ir ievadīta. Pēcāk Ivaram lūdza sazināties ar "Veselības centru 4", kurš atbild par vakcināciju Rīgas Centrāltirgū.

Ivars par notikušo dalās: "Viņi paprasīja manu personas kodu, vārdu, jautāja, vai 2. jūnijā vakcinējos Centrāltirgū, atbildēju apstiprinoši. Prasīja, vai vakcinējos ar "Johnson&Johnson", saku jā, vai man ir sertifikāts ar "Pfizer", arī to apstiprinu! Man paziņoja, ka neesmu vienīgais."

"Veselības centra 4" vakcinācijas projekta vadītāja Džeina Mežale par radušos situāciju stāsta: "Rīgas Centrāltirgus ir masu vakcinācijas vieta ar diezgan lielu noslodzi un lielu cilvēku plūsmu. Pie šādiem apstākļiem pastāv cilvēcisks kļūdas risks, arī šajā gadījumā situācija ir radusies cilvēciskas kļūdas dēļ. Šādi gadījumi mums ir reti, atvainojamies par radušos situāciju."

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu