Medijs: Dončičs un "Mavericks" pēc olimpiskajām spēlēm parakstīs iespaidīgu līgumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AP/ Scanpix

Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm panākšot vienošanos par iespaidīgu līguma pagarināšanu, vēsta apskatnieks Marks Stains.

Šobrīd ar Dončiču līgums ir spēkā uz vēl vienu sezonu, tomēr abas puses strādājot pie tā, lai šovasar pagarinātu vienošanos uz pieciem gadiem par 202 miljoniem ASV dolāru jeb maksimāli iespējamo summu.

Dončičs gan tagad vēlas koncentrēties uz Slovēnijas izlases sniegumu Tokijas olimpisko spēļu turnīrā, tāpēc sarunas par jaunu līgumu sāksies ne ātrāk par nākamo nedēļu.

2018.gadā Dončičs ar "Mavericks" parakstīja četru gadu debitanta līgumu par 32 miljoniem ASV dolāru.

Tāpat komanda grasās noslēgt jaunu līgumu ar aizsargu Timu Hārdeveju junioru uz turpmākajiem četriem gadiem par 72 miljoniem ASV dolāru. Vienošanās panākta līdz ar brīvo aģentu tirgus atvēršanos, taču līgumus varēs slēgt tikai no piektdienas.

Hārdevejs Dalasas komandai pievienojās 2019.gadā no Ņujorkas "Knicks" darījumā, kurā bija iesaistīts arī Porziņģis.

Hārdevejs var cerēt uz stabilu pamatsastāva spēlētāja lomu, jo "Mavericks" aizvadītajā nedēļā uz Bostonas "Celtics" aizmainīja aizsargu Džošu Ričardsonu.

Šajā starpsezonā par "Mavericks" galveno treneri kļuva Džeisons Kids, kurš amatā nomainīja Riku Kārlailu. Komanda piedzīvoja izmaiņas arī administrācijā, ģenerālmenedžera pienākumus pārņemot Niko Herisonam.

Pēdējos desmit gados Dalasas komanda nav pārvarējusi "play-off" pirmo kārtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu