Pazudušais baltkrievu aktīvists Šišovs atrasts pakārts (16)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vitālijs Šišovs.
Vitālijs Šišovs. Foto: Ihar Rynkevich/Facebook

Kijevā pazudušais baltkrievu aktīvists Vitālijs Šišovs, kurš pārstāvēja nevalstisko organizāciju, kura sniegusi atbalstu tautiešiem, kas aizbēguši no represijām Baltkrievijā, atrasts pakārts parkā, vēstī Ukrainas policija.

Policija norādīja, ka sekos visiem pavedieniem, un pieļauj, ka varētu būt notikusi slepkavība, kas maskēta kā pašnāvība.

Šišova personiskās mantas un mobilais telefons atrasts pie līķa.

"Baltkrievijas pilsonis Vitālijs Šišovs, kurš vakar pazuda Kijevā, šodien tika atrasts pakārts vienā no Kijevas parkiem netālu no vietas, kur viņš dzīvoja,"

paziņoja policija.

26 gadus vecais Šišovs vadīja nevalstisko organizāciju "Baltkrievu nams Ukrainā", kas sniedz palīdzību baltkrieviem, kuri aizbēguši no represijām savā valstī.

Jau ziņots, ka Šišova vadītā organizācija "Baltkrievu nams Ukrainā" sociālajā tīklā "Telegram" pavēstīja, ka Šišovs pirmdienas rītā devies skriet un tā arī nav atgriezies. Viņam līdzi bijis mobilais telefons, taču viņš nav sazvanāms.

Jau vēstīts, ka Šišova draugi sacīja, ka pēdējā laikā viņš ticis izsekots.

Policija un brīvprātīgie pārmeklējuši teritoriju, kurā viņš mēdz skriet, bet nekādas Šišova pēdas nav atraduši.

Pēc pērn notikušajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, kas izraisīja masu protestus, un protestu apspiešanas daudzi baltkrievi aizbēguši no valsts, visbiežāk dodoties uz Ukrainu, Poliju un Lietuvu.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu