Sprintere Tompsone-Hera kļūst par olimpisko čempioni 200 metros

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eleina Tompsone-Hera.
Eleina Tompsone-Hera. Foto: EPA/Scanpix

Jamaikas pārstāve Eleina Tompsone-Hera otrdien olimpiskajās spēlēs Tokijā pārrakstīja vēsturi, pēc uzvaras 200 metros fiksējot vēl nebijušu dubulttriumfu sieviešu sprintā.

Tompsone-Hera uzvarēja arī 2016.gada olimpisko spēļu Riodežaneiro 100 un 200 metru distancēs. Sestdien viņa nosargāja savu čempiones titulu 100 metros, bet otrdien - 21,53 sekundēs, kas ir jauns valsts rekords, veica 200 metrus, iegūstot ceturto zelta medaļu.

Viņas kontā ir arī Riodežaneiro sudrabs par dalību 4x100 metru stafetē Jamaikas komandas rindās.

Namībijas pārstāve Kristīne Mboma sudrabu ieguva, distanci veicot 21,81 sekundē, kas ir jauns pasaules U-20 rekords, bet ASV sportiste Gabriela Tomasa izcīnīja bronzu ar rezultātu 21,87 sekundes.

Vēl par septiņām sekundes simtdaļām lēnāk skrēja uzvarētājas tautiete divkārtējā olimpiskā čempione 100 metros Šellija-Anna Freizere-Praisa, piektā ar rezultātu 22,27 sekundes bija Kotdivuāras pārstāve Marī Žozē Talū, bet astoto vietu ar finišu tieši 24 sekundēs sasniedza igauņu daudzcīņnieka Maicela Uibo sieva Bahamu salu pārstāve Šona Millere-Uibo.

29 gadus vecās Tompsones-Hēras uzrādītais laiks bija otrais ātrākais disciplīnas vēsturē pēc Florensas Grifitas Džoineres pasaules rekorda (21,34), kas sasniegts dopinga laikmetā 1988.gada Seulas olimpiskajās spēlēs.

Tompsone-Hēra ne tikai kļuvusi par pirmo sievieti, kura izcīnījusi "double-double" 100 un 200 metru sacensībās, bet arī kļuvusi par vienīgo vieglatlēti pasaulē, kura izcīnījusi četras olimpiskās zelta medaļas individuālajās disciplīnās.

Mboma sudrabu izcīnīja distances beigu daļā, apsteidzot Tomasu un Freizeri-Praisu pēdējos 20 metros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu