Baltkrievijas vajātā sprintere Cimanouska izlidojusi no Japānas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter

Baltkrievijas sprintere Kristina Cimanouska trešdien, 4. augustā, izlidojusi no Japānas uz Austrijas galvaspilsētu Vīni.

Austrijas valdība paziņoja, ka Cimanouska no Vīnes dosies uz Poliju, kas viņai piešķīrusi vīzu humānu apsvērumu dēļ.

"Saskaņā ar mūsu informāciju, viņai šovakar paredzēts doties uz Varšavu," pavēstīja Austrijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis.

Lai gan bija gaidāms, ka 24 gadus vecā Cimanouska izlidos ar tiešo reisu uz Varšavu, viņa pēdējā brīdī izvēlējās reisu uz Vīni, reportieriem pateica lidostas amatpersona.

Sportiste iekāpa lidmašīnā pie Tokijas esošajā Naritas lidostā. Viņa turp devās no Polijas vēstniecības, kur bija pavadījusi pēdējās divas naktis, un atteicās lidostā runāt ar medijiem.

Jau ziņots, ka Cimanousku, kurai pirmdien būtu bijis jāstartē 200 metru distancē, treneri svētdien nolēma steidzami nogādāt atpakaļ uz Minsku.

Sportiste iepriekš videoierakstā sociālajā tīklā "Instagram" paziņoja, ka izlases vadība bez viņas ziņas pēkšņi izlēmusi, ka viņai būs jāstartē arī 4x400 metru stafetes skrējienā, kurā nepietiekama dopinga testu skaita dēļ nevarēs piedalīties divas citas baltkrievu skrējējas. Cimanouska kritizēja šo lēmumu, vaicādama, kādēļ par sporta funkcionāru pieļautajām kļūdām jāatbild citiem, un ar to izpelnīdamās kaunināšanu Baltkrievijas oficiālajos medijos par "komandas gara trūkumu".

Svētdien viņai tika likts sakravāt mantas, lai ar lidsabiedrības "Turkish Airlines" reisu no Tokijas Hanedas lidostas atgrieztos Minskā. Baltkrievijas Olimpiskā komiteja vēlāk skaidroja, ka tas darīts saistībā ar ārstu atzinumu par sportistes "emocionālo un psihisko stāvokli", bet pati sprintere paziņoja, ka ārsti ar viņu nav runājuši.

Lidostā sportiste atteicās sēsties lidmašīnā un vērsās pēc palīdzības pie policijas. Nakti uz pirmdienu viņa pavadīja lidostas viesnīcā, bet pirmdienas vakarā ieradās Polijas vēstniecībā.

Cimanouskas vīrs no Baltkrievijas ir aizlidojis uz Ukrainu, un ir gaidāms, ka viņi satiksies Polijā.

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis otrdien paziņoja, ka ir runājis ar "drosmīgo" Cimanousku, kura "pašlaik tiek labi aprūpēta un ir drošībā".

"Es viņai apliecināju, ka viņa var rēķināties ar Polijas atbalstu un solidaritāti. Tuvākajās dienās viņa lidos uz Varšavu, kur viņa varēs zelt bez šķēršļiem un, ja viņa to izvēlēsies, saņems tālāku palīdzību," Moraveckis rakstīja sociālajā tīklā "Facebook".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu