Ņujorkas gubernators Kuomo seksuāli uzmācies vairākām sievietēm (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Endrū Kuomo.
Endrū Kuomo. Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Džo Baidens otrdien aicināja Ņujorkas štata gubernatoru Endrū Kuomo atkāpties pēc tam, kad neatkarīgā izmeklēšanā tika konstatēts, ka viņš seksuāli uzmācies vairākām sievietēm.

Kuomo, kurš tāpat kā Baidens ir no Demokrātu partijas, noliedza savu vainu nepiedienīgā uzvedībā un pretojās aicinājumiem atkāpties pēc tam, kad izmeklēšanā bija konstatēta viņa uzmākšanās tagadējām un bijušajām Ņujorkas štata darbiniecēm.

Skandālam vēršoties plašumā, Ņujorkas štata Likumdevēju sapulces līderi demokrāti jau marta sākumā aicināja Kuomo atkāpties.

Viņa palikšana amatā šķiet arvien mazticamāka pēc tam, kad Baidens un Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi otrdienas vakarā sacīja, ka Kuomo jāatkāpjas, un štata likumdevēji sāka virzīties uz viņa impīčmentu.

"Es domāju, ka viņam vajadzētu atkāpties," Baidens sacīja reportieriem Vašingtonā.

Ņujorkas štata ģenerālprokurore Letiša Džeimsa otrdien paziņoja par izmeklēšanā konstatēto. Izmeklēšanas ziņojumā ir detalizētas 11 sieviešu apsūdzības, kas parāda "dziļi satraucošu, bet skaidru" ainu par Kuomo un viņa personāla vadošo darbinieku uzvedību, sacīja Džeimsa.

Nav skaidrs, vai gubernatoram draud kriminālvajāšana, jo Džeimsa sacīja, ka notikusī izmeklēšana bija "civila pēc dabas". ASV mediji tomēr ziņoja, ka apgabala prokuratūra štata galvaspilsētā Olbani ir ierosinājusi izmeklēšanu.

Piecus mēnešus ilgušajā izmeklēšanā "secināts, ka gubernators Endrū Kuomo seksuāli uzmācies daudzām sievietēm un, to darot, pārkāpis federālos un štata likumus", preses konferencē sacīja Džeimsa.

Viņa sacīja, ka Kuomo veicis "nevēlamus pieskārienus bez sieviešu piekrišanas un izteicis daudzus komentārus ar rosinošu seksuālu raksturu, kas radīja naidīgu darba vidi sievietēm".

Izmeklēšanā arī konstatēts, ka Kuomo un viņa vadošā komanda atriebās vismaz vienai bijušajai darbiniecei, kas bija pastāstījusi par piedzīvoto.

Kuomo iepriekš ierakstītā paziņojumā televīzijā noliedza izteiktās apsūdzības un sacīja, ka negrasās atkāpties.

Aizstāvot savas darbības, gubernators arī parādīja fotogrāfijas, kurās Baidens, eksprezidents Baraks Obama un citi ievērojami amerikāņi redzami, skūpstot un apskaujot citus cilvēkus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu