Vīrietis uzturlīdzekļu nemaksāšanas dēļ ir parādā 69 tūkstošus eiro (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Farknot Architect/Shutterstock.com

Valsts policijas (VP) Liepājas iecirknī uzsākti kriminālprocesi par to, ka divi vīrieši vairāku gadu garumā izvairījās apgādāt un dot uzturu saviem bērniem, vēsta portāls "Liepajniekiem.lv". 

Šogad VP Kurzemes reģiona pārvaldē saņemti divi iesniegumi no Uzturlīdzekļu garantiju fonda par to, ka divi vīrieši izvairījušies apgādāt un dot uzturu bērniem, kas kā pienākums viņiem uzlikts ar tiesas lēmumu.

Viens no vīriešiem laika posmā no 2005. gada izvairījās apgādāt un uzturēt abus savus bērnus tīši, sistemātiski un ilgstoši nemaksājot uzturlīdzekļus, kaut gan būdams darba spējīga persona un periodiski ir bijis darba tiesiskajās attiecībās, un guvis ienākumus. Tā kā vīrietis uzturlīdzekļus nemaksāja, tad uzturlīdzekļus bērnu uzturam maksā Uzturlīdzekļu garantiju fonds.

Uz iesnieguma saņemšanas laiku uzturlīdzekļu parāds fondam ar visiem aprēķinātajiem likumiskajiem procentiem ir vairāk nekā 69 tūkstoši eiro.

Otrā gadījumā vīrietis no 2006. gada izvairījās apgādāt un uzturēt savus trīs bērnus, nemaksājot uzturlīdzekļus. Uz iesnieguma saņemšanas laiku uzturlīdzekļu parāds fondam ar visiem aprēķinātajiem likumiskajiem procentiem ir vairāk nekā 40 tūkstoši eiro.

VP amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesos un nodevuši krimināllietas materiālus tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Izvairīšanās no pienākuma uzturēt bērnu Krimināllikuma izpratnē ir tāds pats noziegums kā citi tajā minētie nodarījumi. Par izvairīšanos no tiesas nolēmuma vai kompetentas valsts institūcijas lēmuma pildīšanas, ar kuru uzlikts pienākums apgādāt savus vecākus, vecvecākus, bērnus, mazbērnus vai citas personas un dot tiem uzturu, soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu