Anglijā bez karantīnas ievērošanas varēs ierasties ceļotāji no Latvijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ZGPhotography/shutterstock.com

Anglijā no svētdienas bez Covid-19 karantīnas ievērošanas varēs ierasties ceļotāji no vēl septiņām valstīm, tostarp Latvijas, trešdien paziņoja Lielbritānijas valdība.

Skotija un Ziemeļīrija apstiprināja, ka pieņems tādas pašas izmaiņas kā Anglija, bet Velsa paziņoja, ka vēl apsvērs, vai sekot jaunākajām izmaiņām, un rekomendēja ceļot tikai būtisku iemeslu dēļ.

Austrija, Latvija, Norvēģija, Rumānija, Slovākija, Slovēnija un Vācija tiek pievienotas tā sauktajam "zaļajam" sarakstam, kurā iekļautas valstis, no kurām Anglijā var ierasties bez karantīnas. No svētdienas, kas stāsies spēkā izmaiņas, "zaļajā" sarakstā kopumā būs iekļautas 36 valstis un teritorijas.

Apvienoto Arābu Emirātu, Bahreinas, Indijas un Kataras statuss tiks mainīts no "sarkanā" uz "dzintara", kas nozīmē, ka ieceļotājiem no šīm valstīm vairs nebūs jāpavada 11 naktis karantīnas viesnīcā.

Pasažieriem, kas ierodas no "dzintara" saraksta valstīm, 10 dienas ir jāievēro pašizolācija mājās, bet no tās ir atbrīvoti pilnībā vakcinētie.

Gruzija, Meksika, Majota un Reinjona tiks iekļautas "sarkanajā" sarakstā.

Kā jau bija gaidāms, tika arī apstiprināts, ka no Francijas iebraukušajiem vairs nebūs jāievēro pašizolācija.

Pretēji gaidītajam, Spānija atstāta "dzintara" sarakstā, taču ceļotājiem no šīs valsts rekomendēts veikt PCR testus, nevis lētākos ātros testus, obligātajā Covid-19 pārbaudē pirms došanās uz Lielbritāniju.

Izmaiņas stāsies spēkā svētdien plkst.4 (plkst.6 pēc Latvijas laika).

Izmaksas ceļotājam vienatnē par uzturēšanos karantīnas viesnīcā no 12.augusta palielināsies no 1750 britu mārciņām (2054 eiro) līdz 2285 mārciņām (2681 eiro).

Piemaksa par papildu pieaugušo karantīnas viesnīcas istabā pieaugs no 650 mārciņām (763 eiro) līdz 1430 mārciņām (1678 eiro).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu