"Vēlējos aizķerties vadošajā sešiniekā." Akmens par olimpisko startu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Akmens
Roberts Akmens Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens pēc izcīnītās astotās pozīcijas olimpiskajās spēlēs sarunā ar žurnālistiem atzina, ka cerējis finišēt augstāk.

Jau ziņots, ka Latvijas smaiļotājs Akmens ceturtdien ieņēma astoto vietu Tokijas olimpisko spēļu sacensībās 200 metru sprintā.

A finālā olimpisko spēļu debitants Akmens finišēja pēdējais no astoņiem sportistiem. Latvijas sportists nedaudz aizkavējās startā un zaudēja tempu pirms finiša, 200 metros finišēdams 36,014 sekundēs 0,979 sekundes aiz jaunā olimpiskā čempiona Šāndora Totkas no Ungārijas.

"Iekļūšana finālā man bija lielākais panākums, bet gribējās kādu vietu augstāk. Vēlējos aizķerties vadošajā sešiniekā, bet konkurenti bija ļoti spēcīgi," nedaudz vīlies savā sniegumā ir Akmens. "Izdarīju visu, ko varēju, taču titulētie konkurenti bija spēcīgāki par mani."

"Ja būtu jābrauc vēlreiz, gan jau nobrauktu tāpat, varbūt labāk," spekulē smaiļotājs.

Priekšsacīkstēs Akmens kopā ar vēl vienu konkurentu pāragri startēja, tāpēc atkārtotajā startā viņš bija piesardzīgāks. Pusfinālā un finālā sportists bija daudz labāk noskaņojies.

Akmens finālā nedaudz iepalika startā un turpinājumā nespēja iegūt labu ritmu, lai pacīnītos par augstāku pozīciju. Tieši distances sākums ir sportista spēcīgā puse.

"Finišu mēģināju nostrādāt, cik vien varu. Uz pārējo fona varbūt liekas, ka esmu lēnāks, bet tāda ir mana tehnika - tā mana laiva iet uz priekšu," sacensību gaitu skaidro sportists.

Pusfinālā Akmens savā airējumā ieņēma ceturto vietu. Sasniegtajam rezultātam ir maza nozīme, jo galvenais bija iekļūt finālā.

"Jau pagājušajā gadā pieteicu sevi pie pasaules labākajiem. Noteikti jūtos piederīgs elitei," piebilst olimpisko spēļu debitants. "Tagad ir pieredze Pasaules kausu finālos, arī Tokijas olimpiskajām spēlēm spēju kvalificēties."

Akmens ir apņēmības pilns turpināt strādāt arī turpmāk, lai būtu iespēja piedalīties arī 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs.

"Šis man ir ļoti labs sasniegums, bet jāiet uz priekšu," kaujinieciski noskaņots ir Akmens. "Astoto vietu olimpiskajās spēlēs tāpat neiegūsti, tā ir jāizcīna. Tas, ka esi šeit, jau ir sasniegums. Ļoti priecājos."

Smaiļotājs ir apmierināts ar padarīto sagatavošanās posmā, tāpēc nav sirdsapziņas pārmetumu par sasniegto rezultātu. Viņš atgādina, ka sāncenši bija ļoti spēcīgi.

Sportistam grūti teikt, ko vēl būtu jāuzlabo savā tehnikā. Parīzes olimpiskajās spēlēs sprinta distance vairs nebūs sacensību programmā. Tās vietā Akmens plāno startēt 500 metru divnieku sacensībās.

Kopumā Akmens ir gandarīts, ka izdevies piedzīvot olimpisko atmosfēru. Papildu emocijas sniedz istabas biedri - pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

"Komandā ir augsta kopības sajūta, kas ir ļoti patīkami," par pirmajām olimpiskajām spēlēm savā karjerā un nākotnes plāniem stāsta smaiļotājs. "7.augusta rītā dodos mājup. Nākamnedēļ jau priekšā Latvijas čempionāts. Tāpat vēl jāstartē pasaules čempionāta kvalifikācijā, kur kopā ar Denisu [Volkovu] plānoju startēt divnieku konkurencē."

Pasaules čempionātā Akmens skatiens būs vērsts uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Sudraba medaļu izcīnīja itālis Manfrēdi Rica, kurš Totkam zaudēja 0,045 sekundes, bet trešais bija Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions Laiems Hīts no Lielbritānijas, kuram līdz atkārtotai titula izcīnīšanai pietrūka 0,167 sekunžu.

25 gadus vecais Akmens, kurš bija jaunākais fināla dalībnieks, no septītās pozīcijas atpalika 0,446 sekundes.

Akmens ir 2019.gada pasaules U-23 čempionāta uzvarētājs.

Nacionālās atlases sacensībās 200 metru kvalifikācijai Akmens pārspēja pēdējās desmitgades vadošo Latvijas smaiļotāju Alekseju Rumjancevu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu