Divus policistus rosina apsūdzēt par 50 kg medus pieprasīšanu un pieņemšanu kukulī (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Medus
Medus Foto: Pixabay

Iekšējās drošības birojs (IDB) Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret divām Valsts policijas amatpersonām, kuras no kāda transportlīdzekļa vadītāja apmaiņā pret administratīvā pārkāpuma neformēšanu par pieļautajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem pieprasīja un pieņēma salīdzinoši netipisku kukuļa veidu - gandrīz 50 kilogramus medus, portālu "Apollo.lv" informēja IDB.

IDB Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu pret divām VP amatpersonām, kuras no kāda transportlīdzekļa vadītāja apmaiņā pret administratīvā pārkāpuma neformēšanu par pieļautajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem pieprasīja un pieņēma medu.

"Salīdzinot pēdējo gadu laikā valsts amatpersonu iespējami veiktos noziedzīgos nodarījumus ceļu satiksmes uzraudzības jomā ar ierasto "praksi" pirms, piemēram, septiņiem vai desmit gadiem, jāsaka, ka pēdējo gadu laikā šo likumpārkāpumu skaits nav būtiski mazinājies, bet tie ir kļuvuši rafinētāki un savā ziņā "radošāki" gan no kukuļdevēju, gan kukuļņēmēju puses," norāda IDB priekšnieks Valters Mūrnieks.

Arī šis precedents, kad ierasta naudas kukuļa vietā valsts amatpersonas pieprasīja un pieņēma medu, ir viens no salīdzinoši netradicionāliem gadījumiem.

Minētais gadījums ir kārtējais apliecinājums likumsakarībai - sabiedrības vērība un drosme ne tikai pamanīt, bet arī ziņot par pamanītām nelikumībām ļauj atklāt visdažādākos valsts amatpersonu iespējamos noziedzīgos nodarījumus, norāda IDB priekšnieks.

Par šādu nodarījumu var piemērot brīvības atņemšanu no diviem līdz desmit gadiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu