Amerikāņi veic lielisku atspēlēšanos un olimpisko spēļu turnīra pusfinālā sagrauj Austrāliju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kevins Durents
Kevins Durents Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien, 5. augustā uzvaru olimpisko spēļu pusfinālā izcīnīja ASV basketbola izlase, pārspējot Austrālijas valstvienību.

ASV basketbolisti pusfinālā ar rezultātu 97:78 (18:24, 24:21, 32:10, 23:23) uzvarēja Austrālijas valstsvienību.

Amerikāņi bija iedzinējos teju visu pirmo puslaiku, otrajā ceturtdaļā pretiniekiem iekrājot 15 punktu pārsvaru. Puslaika pārtraukumā komandas devās ar rezultātu 45:42 Austrālijas labā, bet spēles otro pusi ASV iesāka ar 12 bezatildes punktiem. Ieskaitot pirmā puslaika beigas, Grega Popoviča vadītie vīri veica izrāvienu 20:0. Trešās ceturtdaļas beigās ASV pārsvars sasniedza ja 19 punktus.

ASV izlasē ar 23 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kevins Durents, 20 punktus guva Devins Bukers, bet pa 11 punktiem bija Džrū Holidejam un Krisam Midltonam. Holidejs arī izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un astoņreiz rezultatīvi piespēlēja.

Austrālijai 15 punktus guva un astoņas rezultatīvas piespēles atdeva Petijs Mills, 14 punkti bija Dantes Eksama kontā, bet 11 punktus pievienoja Džoks Lendeils.

Otrā pusfinālā plkst.14 tiksies Slovēnija un Francija. Viens no mača tiesnešiem būs latvietis Mārtiņš Kozlovskis.

Spēles par medaļām notiks sestdien.

Olimpiskajā turnīrā piedalās 12 izlases, kas vispirms bija sadalītas trīs apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Ceturtdaļfinālā iekļuva katras grupas divas labākās komandas, kā arī divas no trim trešo vietu ieguvējām.

Pēdējo trīs olimpisko spēļu čempioni ir ASV basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu