FOTO ⟩ Kā Igaunija atalgoja savu olimpisko medaļnieci? (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas olimpiskā čempione un bronzas medaļniece Katrīna Lehis par panākumiem Tokijas olimpiskajās spēlēs saņēmusi ne tikai naudas balvu, vēsta portāls "Limon".

Lehis Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja Igaunijas pirmo medaļu šajā Olimpiādē, individuālajās paukošanas sacensībās ar špagu tiekot pie bronzas godalgas. Trīs dienas vēlāk Lehis kopā ar Igaunijas paukošanas komandu izcīnīja olimpisko zeltu.

Kā rakstīts Igaunijas Olimpiskās komitejas mājaslapā, par zelta medaļu sportistiem pienākas 100 000 eiro liela prēmija, par sudrabu 70 000 eiro, bet par bronzu 45 000 eiro. Ja godalga tiek izcīnīta komandu sacensībās, prēmiju reizina ar divi un izdala uz visiem izlases dalībniekiem.

Tas nozīmē, ka Lehis par izcīnītajām godalgām kopumā nopelnīja 95 tūkstošus eiro, bet naudas balva nav vienīgais apbalvojums, ko titulētā paukotāja saņēmusi.

Hāpsalas pilsēta nolēmusi olimpiskajai čempionei dāvināt 1885 kvadrātmetrus lielu zemes gabalu 15 minūšu gājienā no pašas pilsētas.

Dāvātā zeme gan nav apdzīvojama. Vismaz ne bez papildus darba, jo teritorija pamatā sastāv no meža, kā arī tai cauri stiepjas dzelzceļa līnija.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu