Pēdējā gada skaļākie notikumi Lielbritānijas karaliskajā ģimenē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Britu karaliskās ģimenes dzīvei ar lielu aizrautību seko līdzi miljoniem cilvēku visā pasaulē. Atskatījāmies uz pieciem beidzamā laika skaļākajiem notikumiem britu monarhijas pārstāvju dzīvēs.

Prinča Harija memuāri 20 miljonu vērtībā

Saseksas hercogi – princis Harijs un hercogiene Megana pēdējā laikā darījuši visu, lai plaisa attiecībās ar karalisko ģimeni augtu lielāka - no skandalozās intervijas ar Opru Vinfriju līdz, kā publiski tapis zināms, prinča Harija memuāriem.

Portāls "Apollo.lv" jau vēstījis, ka princis Harijs kopā ar žurnālistu Dž. R.Mehringeru raksta savus memuārus, kurus plāno pabeigt šā gada nogalē. Grāmatas izdošana paredzēta 2022. gadā.

Par šo memuāru rediģēšanu, sagatavošanu un izdošanu princis jau parakstījis 20 miljonu dolāru vērtu darījumu ar "Penguin Random House".

Lai arī nākamajam gadam, kad karaliene kļūs par pirmo britu monarhu vēsturē, kas valda 70 gadus, būtu jābūt priecīgiem notikumiem piepildītam. Tomēr princis Harijs ar saviem "atklāsmes" memuāriem ģimenei rada bažas...

Saseksas hercogu lēmums pamest Lielbritāniju, apsūdzības par rasismu karaliskajā ģimenē, kā arī sūdzības par emocionālo un finansiālo slogu atbalsta ziņā no karaļnama, joprojām ir sāpīgs temats visai Lielbritānijas karaliskajai ģimenei.

Apskatei izstādīta princeses Diānas iespaidīgā līgavas kleita

Izstādē "Royal Style in Making" Kensingtonas pils oranžērijā nu var apskatīt ikonisko Velsas princeses Diānas līgavas kleitu.

Lai arī pagājuši 40 gadi, joprojām Diānas Spenseres gājiens pie altāra Vestminsteras abatijas savā ziloņkaula krāsas zīda kāzu kleitā, ir viens no visu laiku slavenākajiem karaliskās ģimenes modes mirkļiem.

Iespaidīgās līgavas kleitas, ko rotāja 10 000 pērlītes, autori ir modes dizaineru pāris Deivids un Elizabete Emanueli.

Šī kleita tagad pieder princeses Diānas dēliem - prinčiem Viljamam un Harijam, kuri devuši savu piekrišanu tās izlikšanai īpašajā izstādē.

Megana un Harijs par otrā bērna vārdu nekonsultējās ar karalieni

Saseksas hercogiene Megana un princis Harijs pirms meitas Lilibetas piedzimšanas nekonsultējās ar karalieni Elizabeti II, raidsabiedrībai BBC pavēstīja kāds karaliskajam namam pietuvināts avots. Turpretī Saseksas hercoga un hercogienes pārstāvis uzstāja, ka viņi nebūtu meitu nosaukuši par Lilibetu, ja karaliene to nebūtu atbalstījusi.

Lilibeta ir karalienes Elizabetes II iesauka ģimenes lokā jau kopš bērnības.

Princis Harijs un Megana Mārkla atklāja, ka 4. jūnija rītā Santabarbaras slimnīcā, Kalifornijā. pasaulē nāis viņu otrais bērns - meita Lilibeta "Lilija" Diāna Mountbatena-Vinsdora.

Paziņojumā rakstīts, ka meitenes vārds dots par godu Karalienei Elizabetei, bet vārds "Diāna" dots par godu princesei Diānai.

Kā pēc prinča Filipa nāves sēroja karaliene Elizabete

Pēc Edinburgas hercoga, prinča Filipa aiziešanas viņsaulē šā gada 9. aprīlī Vindzoras pilī, daudzi karaliskās ģimenes fani bija nobažījušies un uztraukušies, kā pēc vīra nāves jūtas Viņas Augstība?

Bijušais karalienes preses sekretārs Čārlzs Ansons ieviesa skaidrību šajā jautājumā. 94 gadus vecā karaliene jau tikusi laicīgi sagatavota Filipa nāvei, kas bija neizbēgams iznākums pēc ilgstošajām veselības problēmām.

"Viņa bija domājusi par šo brīdi vairākkārt, lai mirklī, kad tas notiks, spētu palikt pēc iespējas mierīgāka," stāsta Ansons. "Tas notiek dabiski, pateicoties karalienes temperamentam un dzīves pieredzei.

Vārdi, ko nekad nedzirdēsim no karaliskās ģimenes

Nav noslēpums, ka britu karaļnama pārstāvji ievēro smalki izstrādātus lietišķās etiķetes noteikumus, taču izrādās, ka pastāv arī daži vārdi, kurus viņi neizmanto savā leksikā. Lūk, šie astooņi vārdi – tualete, atvaino, dīvāns, dzīvojamā istaba, mamma un tētis, smaržas, porcija un grezns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu