Nelegālo migrantu krīze Lietuvā saasinās. ES izsauc Baltkrievijas pārstāvi (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietuvas migrantu nometnes.
Lietuvas migrantu nometnes. Foto: Jānis Škapars

Baltkrievijas pārstāvi Briselē izsaucis Eiropas Savienības (ES) diplomātiskais dienests, lai pieprasītu izbeigt migrantu sūtīšanu pāri robežai uz Lietuvu, tā ceturtdien, 5. augustā, vēstī dienesta preses pārstāve.

Brisele uzskata, ka Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, lai atriebtos par režīmam noteiktajām sankcijām.

Eiropas Ārējās darbības dienests (EĀDD) trešdien izsaucis Baltkrievijas diplomātisko pārstāvi, lai paustu nosodījumu, reportieriem pavēstīja ES pārstāve sakariem ar presi ārlietu jautājumos Nabila Masrali.

"Augsta ranga EĀDD amatpersona nodeva ES spēcīgās bažas un skaidro nostāju, ka migrantu un bēgļu izmantošana ir pilnībā nepieņemama,"

sacīja Masrali. "Šī prakse ir jāizbeidz un Baltkrievijai ir jāievēro savas starptautiskās saistības cīnīties ar neregulēto migrāciju, cilvēku tirdzniecību un migrantu kontrabandu."

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieaug. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4000. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu