Vairums patvēruma meklētāju Latvijā ir no Baltkrievijas, Krievijas, Afganistānas, Aizerbaidžānas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs "Mucenieki".
Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs "Mucenieki". Foto: Paula Čurkste/LETA

Patlaban aizturēto ārzemnieku izmitināšanas un patvērumu meklētāju izmitināšanas centros Daugavpilī un Muceniekos izmitināti 129 cilvēki, ziņo Valsts robežsardzē un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā Daugavpilī kopumā ir 84 vietas, kā arī vēl 28 vietas pieejamas vietējā Valsts policijas izolatorā. Daugavpils centrā patlaban atrodas 61 persona.

Rīgas pievārtē esošajā aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā Muceniekos patlaban atrodas četri cilvēki, lai gan kopumā centrā ir 84 personas.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārziņā esošajā patvērumu meklētāju izmitināšanas centrā Muceniekos uzturas 64 patvēruma meklētāji. Vairums patvēruma meklētāju ir no Baltkrievijas, Krievijas, Afganistānas, Aizerbaidžānas.

Reaģējot uz nelegālās imigrācijas spiedienu uz Lietuvas-Baltkrievijas robežas, Latvijas atbildīgās amatpersonas trešdien paziņoja, ka Latvija plāno pasteidzināt Latvijas-Baltkrievijas robežas infrastruktūras izbūvi un piesaistīt papildu armijas spēkus tās drošībai. Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) uzsvērusi, ka pagaidām nav plānots izbūvēt kādas pagaidu nometnes imigrantiem, jo imigrantu uzturēšanās centros ir pietiekami daudz brīvu vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu