VIDEO ⟩ Apsargs nodara miesas bojājumus pusaudzim. Izmeklēšanas process beidzies it kā nekas nebūtu noticis (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ilias Papounidis/Unsplash

Pirms kāda laika 16 gadus vecam pusaudzim Rīgā bija nelāga saķeršanās ar apsargu tirdzniecības centra apakšzemes stāvlaukumā. Viņš kopā ar draudzeni bija devies turp veikt trikus ar savu skrituļdēli. Pusaudzim toreiz tika nodarīti miesas bojājumi. Pagājis laiks un izmeklēšana noslēgusies, tomēr vainīgs pats pusaudzis, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Apsargi visu laiku bērnus dzenājusis, un bērni visu laiku bēguši, norāda pusaudža mamma Agnese. Viņa iedrošinājusi dēlu nebēgt, bet gan pajautāt ko jaunieši pārkāpj.

Pusaudzis uz pazemes stāvlaukumu devies, kad ārā lijis un nevarējis skeitot ārā. Apsargs pie jauniešiem vērsies agresīvi noskaņots, draudējis salauzt dēli, stāsta mamma.

Jaunietim jautājot, ko viņš pārkāpis, apsargs visai rupji atbildējis un pagrābis aiz kapuces, un vilcis prom.

"Es pats aiziešu, nevajag mani vilkt. Momentā apsargs viņu nometis zemē," dēla piedzīvoto stāsta mamma.

Dēla draudzene video iemūžinājusi, kā apsargs uz zemes tur jaunieti un liek atvainoties. Vēlāk viņš aizvests uz apsardzes telpu, kur viņu turējuši aiz aizslēgtām durvīm.

Pēc draudzenes zvana, Agnese ieradusies pie apsargiem un izsaukusi arī policiju.

Bērnu slimnīcā fiksēti nobrāzumi un skrāpējumi. "G4S" sava darbinieka rīcībā pārkāpumus nav konstatējusi, tomēr sīkāk nekomentē, jo iesaistīta nepilngadīga persona.

Skrituļot tirdzniecības centra telpās un stāvlaukumā ir aizliegts. 

Jaunieša mamma norāda, ka dēls baidījies kaut kur doties viens pats pēc incidenta.

Valsts policija skaidroja notikušā apstākļus, bija uzsākts administratīvais process, kurā jaunietim tikusi nozīmēta ekspertīze par miesas bojājumu noteikšanu. Arī tika vērtēts, vai apsargs pildot savus tiešos darba pienākumus nav pārkāpis savas pilnvaras.

Lieta šobrīd noslēgta, it kā nekas nebūtu noticis, norāda mamma Agnese.

Raidījumam taujājot, kas noskaidrojies iekšējās izmeklēšanas laikā, "G4S Latvija" atbild rakstiski. Viņi skaidro, ka darbinieka rīcībā neko nelikumīgu nav saskatījuši. Jaunietim vairākkārt ticis aizrādīts, bet bez rezultātiem. Pēdējā reizē pusaudzi nācies savaldīt, jo viņš pretojies.

Policijai apsargs norādījis, ka pusaudzis incinējis saķeršanos, tāpēc administrīvais process izbeigts, jo šādos gadījumos apsargi var pielietot spēku.

Lēmums gan šobrīd ir pārsūdzēts un tiek izskatīts atkāroti.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu