Rumbeniekam 37.vieta olimpisko spēļu 50 kilometru soļošanā, Smolonskim diskvalifikācija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Arnis Rumbenieks.
Arnis Rumbenieks. Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība / Facebook

Latvijas vieglatlēts Arnis Rumbenieks piektdien izcīnīja 37. vietu, bet Ruslans Smolonskis tika diskvalificēts Tokijas olimpisko spēļu sacensībās 50 kilometru soļošanā, uzvaru svinot polim Davidam Tomalam.

Ņemot vērā Tokijā prognozējamo karstumu, vieglatlētikas garo distanču sacensības soļošanā un skriešanā norisinās ziemeļu pilsētā Saporo. Tomēr arī tur laikapstākļi nebija saudzīgi, jo temperatūra, sākoties sacensību pēdējai stundai, sasniedza 33 grādus pēc Celsija un turpināja augt.

Tomala līderpozīcijā izvirzījās distances otrajā pusē, pēdējos 20 kilometru soļodams vienatnē. 31 gadu vecais polis finiša līniju šķērsoja pēc distancē pavadītām trīs stundām 50 minūtēm un astoņām sekundēs.

Otro vietu izcīnījušais vācietis Jonatans Hilberts finišēja 36 sekundes vēlāk, bet kanādietis Evans Danfī atpalika 51 sekundi.

Rumbenieks distancē turējās ceturtā desmita beigās un piektā desmita sākumā, finišā Tomalam zaudējot 23 minūtes un 25 sekundes. Latvijas soļotājs tika divreiz brīdināts par saliektu ceļgalu.

Tikmēr Smolonskis, tuvojoties distances vidu, bija trešajā desmitā, bet 25 kilometru atzīmi sasniedza 47.vietā. Nākamo starpfinišu viņš nesasniedza, jo bija saņēmis trīs brīdinājumus par saliektu ceļgalu un vienu par kontakta zaudēšanu ar trasi.

No 59 dalībniekiem finišēja 47, izstājās desmit, bet diskvalificēti tika divi.

Nākamo olimpisko spēļu programmā 50 kilometru soļošana netiks iekļauta.

No Polijas šajā distancē par trīskārtēju olimpisko čempionu savulaik kļuva Roberts Kožeņovskis, 2000.gadā Sidnejā otrajā vietā aiz viņa finišējot latvietim Aigaram Fadejevam.

Abi Latvijas sportisti šogad ir labojuši savu personisko rekordu. Rumbenieks, kuram šīs bija jau trešās spēles, rekords padevās 16.maijā Eiropas komandu čempionātā soļošanā - trīs stundas 51 minūte un 51 sekunde.

Londonas spēlēs Rumbenieks 20 kilometru soļojumā finišēja 45.vietā, bet četrus gadus vēlāk Brazīlijā 50 kilometrus veica četrās stundās astoņās minūtēs un 28 sekundēs, ieņemot 37.vietu.

2018.gadā viņš nefinišēja Eiropas čempionātā 20 kilometru distancē, bet gadu vēlāk 50 kilometros pasaules meistarsacīkstēs Dohā ierindojās 21.vietā.

Arī Smolonskis rekordu sasniedza turpat Čehijas pilsētā Podebrados, finišējot pēc trim stundām 50 minūtēm un 31sekundes. Viņš bija olimpisko spēļu debitants. Savās pirmajās lielajās sacensībās - 2019.gada pasaules čempionātā - Smolonskis 50 kilometru soļojumā tika diskvalificēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu