"Mums ir nulles iecietības politika šajā jautājumā." CNN atlaiž darbiniekus, kas ieradušies darbā nevakcinēti (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Nate Hovee/shutterstock.com

ASV telekanāls CNN ceturtdien paziņojis, ka ir atlaidis trīs darbiniekus par to, ka viņi pārkāpuši kompānijas politiku, ierodoties darbā nepotēti pret Covid-19.

CNN vadītājs Džefs Zakers par šo atlaišanu paziņoja memorandā personālam, atgādinot, ka vakcinēšanās ir obligāta, ja darbinieki ierodas birojā vai strādā ārpus biroja vietās, kur viņi nonāk kontaktā ar citiem darbiniekiem.

"Lai būtu skaidrs - mums ir nulles iecietības politika šajā jautājumā," rakstīja Zakers, kurš ir arī mediju konglomerāta "Warner Media" ziņu un sporta nozares vadītājs.

Ziņu aģentūra "Associated Press" (AP) iepazinās ar šo memorandu pēc tam, kad tā saturu tviterī ievietoja CNN ziņu reportieris Olivers Dārsijs. CNN nesniedza sīkākas ziņas par atlaistajiem un viņu bāzēšanās vietu.

Lielākā daļa CNN biroju jau ir atkal atvērti uz brīvprātības pamata, un Zakers pavēstīja, ka tajos ir atgriezušies vairāk nekā trešdaļa no ziņu personāla. Vakcinācijas pierādījuma uzrādīšana vēl netiek prasīta, paļaujoties uz darbinieka godīgumu, bet tuvākajās nedēļās tas var mainīties.

CNN vadītājs arī informēja, ka tiks pieprasīta sejas masku valkāšana Atlantas, Vašingtonas un Losandželosas birojos, kad cilvēki neēd, nedzer vai neatrodas slēgtā privātā telpā. Pat tajos birojos, kur masku valkāšana nav obligāta, cilvēkiem vajadzētu rīkoties tā, lai viņi justos komfortabli "bez bailēm no līdzstrādnieku atriebības vai nosodījuma", rakstīja Zakers.

Memorandā arī teikts, ka 7.septembrī plānota visu CNN darbinieku atgriešanās birojos tiks atlikta vismaz līdz oktobra sākumam vai oktobra vidum.

Citas ASV mediju kompānijas pieņem līdzīgus lēmumus Covid-19 gadījumu skaita pieauguma dēļ. AP ceturtdien paziņoja saviem darbiniekiem, ka 13.septembrī plānotā atgriešanās birojos tiks atlikta.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu