Kravčenokai un Graudiņai par Tokijā izcīnīto ceturto vietu tiks pasniegta naudas balva (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka par Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīto ceturto vietu katra saņems 23 051 eiro lielu prēmiju, noskaidroja ziņu aģentūra LETA.

Saskaņā ar kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru, prēmijas piešķir par sasniegumiem, kas izcīnīti oficiālajās starptautiskajās klātienes sporta sacensībās, kuras ir iekļautas attiecīgās starptautiskās sporta federācijas sacensību kalendārā, ja minētā sporta federācija ir atzīta Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā. Šādu sacensību vidū ir arī olimpiskās spēles.

Prēmijas tiek piešķirtas par pirmajām sešām olimpiskajās spēlēs iegūtajām vietām, naudas balvu apmēru proporcionāli aprēķinot no pirmajai vietai paredzētā maksimālā naudas apjoma. Līdz ar to Graudiņai un Kravčenokai katrai pienāksies naudas balva līdz 23 051 eiro.

Sportistu treneri un apkalpojošais personāls saņems prēmiju līdz 23 051 eiro.

Vienlaikus Ministru kabineta noteikumi paredz piešķirt finansējumu Latvijas Volejbola federācijai par Kravčenokas un Graudiņas izcīnīto ceturto vietu līdz 35 572 eiro apmērā pludmales volejbola sporta veida attīstībai un jauno sportistu sagatavošanai.

Latvijas Volejbola federācijai Izglītības un zinātnes ministrijā ir jāiesniedz iesniegumi par naudas balvu piešķiršanu. Šā gada nogalē šie iesniegumi kopā ar citu federāciju pieteikumiem tiks virzīti izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē, un padomes priekšlikumi par naudas balvu piešķiršanu tiks iesniegti izskatīšanai Ministru kabinetā. Precīzus naudas balvu apmērus pēc padomes ieteikuma noteiks Ministru kabinets.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka piektdien piedzīvoja zaudējumu Tokijas olimpisko spēļu turnīra bronzas finālā, sacensības noslēdzot ceturtajā vietā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu