Par nepilnu gadu vecā dēla nožņaugšanu Dagdas pusē mātei piespriež 17 gadus cietumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Prateek Gautam/Unsplash

Daugavpils tiesa kā pirmās instances tiesa mātei par nepilnu gadu vecā dēla nogalināšanu Dagdas pusē piespriedusi 17 gadus cietumā.

Tāpat sievietei noteikta probācijas uzraudzība uz trīs gadiem, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Saskaņā ar apsūdzību sieviete bērnu nožņaudza, jo, viņasprāt, bērns viņai traucēja un viena pati nevarēja tikt galā ar bērna aprūpi un audzināšanu. Sieviete bērna līķi ielika saimniecības somā, to aizveda uz mežu un noslēpa, nosedzot ar sūnām.

Izmeklēšanā tika noskaidrots arī tas, ka apsūdzētā sieviete pirms slepkavības izdarīšanas vardarbīgi apgājās ar mazgadīgo.

Prokurore apsūdzēto pie kriminālatbildības saukusi pēc diviem Krimināllikuma pantiem, proti, par vardarbību pret nepilngadīgo un slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos. Maksimālais sods par minēto nodarījumu ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana no desmit līdz 20 gadiem

2020. gada 11. novembrī policija saņēma informāciju, ka Dagdas novada Ezernieku pagastā kāda 1998. gadā dzimusi sieviete ir nogalinājusi savu nepilnu gadu veco dēlu. Veicot operatīvās darbības, meža masīvā atrasts 2019. gadā dzimuša bērna līķis. Nekavējoties aizturēta arī bērna māte, kura atzinās izdarītajā.

Toreizējā Dagdas novada Sociālā dienesta vadītāja Elita Trūle aģentūrai LETA iepriekš atklāja, ka sieviete pati savulaik ir izņemta no ģimenes un dzīvojusi ar aizbildni citā novadā, un arī pēcāk toreizējā Dagdas novadā uzturējusies maz.

Bojāgājušais bija vienīgais sievietes bērns, un vietējiem dienestiem neesot bijis signālu, ka sieviete nevar viņu aprūpēt. Vienlaikus kopš pagājušā gada septembra sieviete saņēmusi atbalstu kā maznodrošinātā.

Pagājušajā gadā Latvija reģistrētas 55 slepkavības, tai skaitā četras mātes nogalinājušas savus jaundzimušos bērnus, kas ir satraucošs fenomens, februārī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē paziņoja Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu