FOTO ⟩ Grīziņkalnā sveica Tokijas olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ghetto Basket Stop 4/Junior Slam dunk" atlases sacensību laikā sveic Tokijas olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā.
"Ghetto Basket Stop 4/Junior Slam dunk" atlases sacensību laikā sveic Tokijas olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien, 5. augustā, Grīziņkalnā sveica Tokijas olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā - Edgaru Krūmiņu, Kārli Lasmani, Nauri Miezi un Agni Čavaru.

Jau vēstīts, ka Latvijas 3x3 basketbolisti olimpisko spēļu finālā pret Krievijas Olimpiskās komitejas komandu (OKR) izcīnīja uzvaru un zelta medaļu.

Latvija pārspēja OKR komandu ar 21:18.

Latvijas basketbolisti zelta medaļas izcīnīja, spītējot tam, ka daļu no mača nevarēja aizvadīt kājas savainojumu guvušais Krūmiņš.

Jau pirmajā uzbrukumā pretiniekus vadībā izvirzīja Iļja Karpenkovs, bet Čavars ātri atbildēja (1:1). Ar tālmetienu atbildēja Aleksandrs Zujevs, taču turpinājumā Krūmiņš realizēja vienu no diviem "sodiņiem" (2:3).

Kirils Pliskovs iemeta tālmetienu, bet Krūmiņš guva punktu pēc caurgājiena (3:5). Trešās minūtes sākumā pēc Staņislava Šarova metiena OKR komandas pārsvars pieauga līdz trīs punktiem, bet nedaudz vēlāk abas komandas apmainījās caurgājieniem, Latvijai punktu gūstot Lasmanim (4:7).

Pisklova precīzais tālmetiens vēl vairāk attālināja krievus rezultātā, bet turpinājumā Lasmanis un Miezis ar diviem sekmīgiem uzbrukumiem samazināja OKR pārsvaru (6:9). Pēc diviem abu komandu precīziem soda metieniem izlases atkal šķīra trīs punkti (7:10), Latvijas rindās izceļoties Lasmanim.

Precīzs "sodiņš" arī krieviem, bet Mieža tālmetiens un vēlāk arī piespēle precīzi metušajam Lasmanim ļāva panākt jau 10:11. Uz Pisklova precīzo metienu atbildēja Lasmanis, bet Karpenkovs atjaunoja divu punktu pārsvaru pretiniekiem (13:11).

Komandas gandrīz minūti neguva punktus līdz trīs minūtes un 44 sekundes pirms mača pamatlaika beigām Lasmanis bija nekļūdīgs aiz perimetra - 13:13. Mieža metiens no no groza apakšas nedaudz vēlāk deva Latvijai vadību ar 14:13.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu